FrieslandCampina werkt samen met grote zeevrachtverladers om duurzame scheepvaart te stimuleren

  • binnenland

Grote zeevrachtverladers zijn een netwerk-samenwerking gestart op het gebied van supply chain en logistiek om te komen tot een meer duurzame scheepvaart.

Het BICEPS-netwerk (Boosting Initiatives for Collaborative Emission-reduction with the Power of Shippers) vertegenwoordigt een significant deel in de vraag naar scheepvaart, wat een stimulans kan geven in de gewenste richting.

Gezamenlijk en duurzaam
FrieslandCampina, AB InBev, Akzo Nobel, DSM en Huntsman ontwikkelen in dit BICEPS-netwerk een gezamenlijke en eenduidige duurzame aanpak in de inkoop- en selectieprocessen van rederijen en vervoerders van hun oceaan- en zeevracht. FrieslandCampina streeft naar klimaatneutrale groei in de hele keten. Ook het streven naar het verduurzamen van onze zeevracht past daar in.

Succesfactoren
Delen, leren en gezamenlijke inspanningen zijn belangrijke succesfactoren om grotere en snellere impact te kunnen maken, speciaal in supply chain en logistiek. De vijf partners gaan samenwerken met Pure Birds, een zeer bekende katalysator voor het creëren van duurzame impact, gebaseerd op de kracht van vraagsturing.

Meer… Friesland Campina 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten