Fugro Brazil, Scaldis en Holland Offshore nieuwe klanten van MirTac en Star

MirTac heeft recent 3 offshore contractors aan haar Star user group toegevoegd: de Fugro Marine Services BV business unit in Brazil, Scaldis Antwerpen en Holland Offshore. De Star fleet management software wordt wereldwijd gebruikt op olieplatformen, onderwater oplossingen, schepen en maritieme kantoren, naadloos gelinkt.

Fugro Marine Services BV, al jaren een MirTac klant, koos ervoor om Star ook in haar nieuwe kantoor in Brazilië te implementeren en op het nieuwbouw surveyschip Fugro Brasilis. Fugro Marine Services gebruikt Star hoofdzakelijk voor maintenance en safety management, en document-, inkoop- en spare parts management. Volgens Maarten van Slobbe, Manager CMS bij Fugro Marine Services B.V. is de implementatie op het Braziliaanse kantoor en de Fugro Brasilis reeds gestart.

Scaldis is een geheel nieuwe klant en heeft MirTac geselecteerd na een zorgvuldig selectieproces met verschillende leveranciers. Jules Schelkens, Superintendent, zegt:

“we zochten een gebruiksvriendelijke en complete software oplossing die aan onze eisen voldoet op het gebied van kwaliteit, milieu, gezondheid, onderhoud, document- en inkoop management. Met MirTac kunnen we deze processen verbeteren én voldoen aan de kwaliteitseisen van zowel onszelf als onze klanten”.

Holland Offshore heeft kort geleden de nieuwe anchor handling towage supply vessel (AHTS) Dutch Blue in de markt gezet. Holland Offshore, onderdeel van de Holland Shipyards Group, zal de Dutch Blue wereldwijd inzetten en heeft reeds verschillende projecten in de pijplijn. Star IPS met modules Star Maintenance, Documents, Crew en Vessel Administration zal Rederij Kornet ondersteunen bij het management van het schip comform de eisen van zowel de klant, intern als de ISM wet- en regelgeving.

MirTac zal deelnemen aan de Offshore Energy 2012 Exhibition met stand 405.