Fugro neemt Tenix LADS over

Fugro heeft een principe-overeenkomst afgesloten voor de overname van de Tenix LADS activiteiten van de in Australië gevestigde onderneming Tenix Pty Ltd. Tenix LADS is een vooraanstaande leverancier van hydrografische metingen door middel van lasertechnologie vanuit de lucht. Deze metingen, bekend als LIDAR, worden uitgevoerd met door LADS zelf ontwikkelde technologie.

Tenix LADS heeft een jaaromzet van circa EUR 12,5 miljoen en werkt wereldwijd voor overheden en commerciële bedrijven. De werkzaamheden omvatten hydrografische kaartvervaardiging, inclusief het in beeld brengen van vegetaties en de effecten van klimaatveranderingen. Tenix LADS heeft eveneens een 10-jarige opdracht voor de Australische overheid ter ondersteuning van het bij de overheid in gebruik zijnde lasermeetsysteem. De samenwerking met de Australische overheid loopt reeds sinds de ontwikkeling van het lasermeetsysteem in de jaren negentig.

LADS heeft ongeveer 60 werknemers en is gevestigd in Adelaide, Australië en heeft kantoren ter ondersteuning van de operaties in Cairns, Australië en Biloxi, Mississippi, Verenigde Staten van Amerika.

De overname zal naar verwachting begin derde kwartaal worden afgerond nadat aan enkele uitstaande condities is voldaan. Tenix LADS zal als Fugro LADS onderdeel gaan uitmaken van de Offshore Survey activiteiten.

Bron: Fugro N.V., 08-06-2009;