Fugro schrapt ruim 1000 banen door fors verlies

Fugro heeft fors geleden het afgelopen half jaar onder de moeilijke omstandigheden in de olie- en gasmarkt. De omzet is met 27% gedaald naar 904,9 miljoen euro, dat maakte het bedrijf op 4 augustus bekend. Fugro is genoodzaakt ruim 1000 banen te schrappen in plaats van de 600 banen wat eerder aangekondigd werd. In de eerste 6 maanden boekte het bedrijf een nettoverlies van 202,1 miljoen euro, tegen een verlies van 9,9 miljoen vorig jaar. Op dit moment heeft Fugro 15% minder mensen in dienst dan 2 jaar geleden.

Paul van Riel, CEO Fugro: “In de eerste helft van dit jaar zijn de budgetten van onze olie & gas klanten weer aanzienlijk gedaald. Nieuwe projecten worden uitgesteld of geannuleerd en de prijzen staan onder druk als gevolg van overcapaciteit. Wij blijven ons aanpassen aan de marktomstandigheden. Het bouwen, de infrastructuur en energie markten blijven goede kansen bieden, behalve in de landen die zwaar zijn getroffen door de lage olie en gas prijzen. Ik ben blij dat we onze Asia Pacific Subsea Services verkocht hebben aan Shelf Subsea. Dat past in onze strategie om te focussen op onze core business, terwijl het minderheidsbelang in Shelf ons in staat om deel te nemen aan de voordelen zodra de markt zich herstelt.” 

Voor de verkoop Asia Pacific Subsea Services ontvangt Fugro ongeveer 14 miljoen euro en een belang van 25% in Shelf. Zo’n 285 werknemers van Fugro maken de overstap naar Shelf.