Foto, Keringshuis.

Functioneringssluiting Maeslantkering en Hartelkering 20 september 2020

Beperkt publieksprogramma tijdens Functioneringssluiting
Vanwege de huidige coronamaatregelen zal er dit jaar geen groot publieksprogramma zijn tijdens de Functioneringssluiting van de Maeslantkering.

Foto, Keringshuis.
Foto, Keringshuis.
Foto, Keringshuis.

Er kunnen wel een beperkt aantal mensen worden ontvangen op deze dag. Om dit ordelijk te laten verlopen wordt er met tijdsloten van een uur gewerkt waarbij er maximaal 25 personen per tijdslot een rondleiding kunnen volgen. Hiervoor moet wel te reserveren.

Elk tijdslot duurt een uur en bestaat uit 2 onderdelen:

  1. Een rondleiding op het terrein van de Maeslantkering. Tijdens de rondleiding vertelt de gids u alles over de werking van de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. Bijzonder aspect aan de rondleiding is dat de Maeslantkering op dat moment in het water ligt. De kering is dus gesloten, een uniek moment want dit gebeurt alleen tijdens een testsluiting of een stormsluiting.
  2. Nadat u met de gids het terrein weer verlaat kunt u op ons terras met prachtig uitzicht op de Maeslantkering en de Nieuwe Waterweg genieten van het door u bestelde kopje koffie met gebak of broodje unox met fris. Dit zit namelijk in de prijs van de rondleiding.
    Aan het einde van het tijdslot wordt u verzocht het terrein te verlaten zodat we de bezoekers van het volgende tijdslot kunnen begroeten.

Ga voor reserveringen naar www.keringhuis.nl.