Gate terminal even open voor publiek

Ter gelegenheid van officiële opening eerste terminal voor vloeibaar aardgas in Nederland.
Op zaterdagmiddag 24 september opent Gate terminal (Gas Access To Europe) tussen 12.00 en 16.00 uur haar deuren voor het publiek. Dat biedt een unieke kans om deze eerste importterminal voor vloeibaar aardgas (LNG) in Nederland op de Maasvlakte van dichtbij te bekijken. Hare Majesteit Koningin Beatrix heeft de dag ervoor, op vrijdag 23 september, Gate terminal officieel geopend.
Interessant programma
Bezoekers van de Open Dag kunnen deelnemen aan een interessant programma. Een bustour met gids over het terrein van de terminal brengt de bezoekers langs de drie imposante tanks waarin het vloeibare aardgas is opgeslagen, de installaties waar het gas van vloeibare vorm gasvormig wordt gemaakt en langs de aanlegsteigers waar een groot LNG-schip te zien zal zijn. Een nieuw fenomeen in de Rotterdamse haven. Ook worden films vertoond over de bouw van Gate terminal en kan men een goede indruk krijgen van de officiële opening door HM Koningin Beatrix die een dag eerder heeft plaatsgevonden. Voor kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd.
Aanmelden verplicht
Belangstellenden kunnen zich uitsluitend aanmelden via de website: www.energiseyourworld.nl. Op deze site kan men ook het aantal personen doorgeven en is nuttige informatie te vinden over de organisatie van de Open Dag. Op deze website kan men ook terecht voor eventuele vragen. Uitgebreide informatie over Gate terminal zelf is te vinden op www.gate.nl.