GDF SUEZ stapt in LNG voor Transport

Met de oprichting van LNG Solutions introduceert GDF SUEZ een totaaloplossing voor LNG (Liquefied Natural Gas) op de Nederlandse markt. Het nieuwe bedrijf ondersteunt wegtransport en scheepvaart in Nederland om de overstap te maken van (marine) diesel naar het milieuvriendelijkere en voordeligere LNG. Door te investeren in LNG tankstations en -bunkerfaciliteiten, het leveren van technische oplossingen en het leveren van LNG, zal LNG Solutions een duurzame bijdrage leveren aan de transportwereld. Het bedrijf is een 50-50 joint venture tussen Cofely Nederland N.V. die duurzame technologische oplossingen in de joint venture brengt en GDF SUEZ Energie Nederland N.V. die daar LNG en energie marketing competenties aan toevoegt.

GDF SUEZ ziet LNG als de brandstof van de toekomst. Belangrijkste voordelen van LNG zijn de milieuwinst en het financiële voordeel. LNG biedt ten opzichte van diesel verschillende milieuvoordelen: de CO2 uitstoot is 15-20% lager, het fijnstofgehalte is 95% lager, de uitstoot van zwavel vermindert met 90% en van NOx met 80%. Motoren die LNG als brandstof gebruiken maken bovendien minder lawaai. Die beperking van geluidsoverlast is vooral merkbaar bij nachtelijk verkeer en in stadscentra.

GDF SUEZ is Europees marktleider in LNG. Door aardgas vloeibaar te maken wordt het volume ongeveer 600 maal kleiner en kan het in speciale LNG-tankers over zee worden getransporteerd. GDF SUEZ beschikt over eigen tankers en heeft in West-Europa een aantal lange termijn opslagpunten in Zeebrugge, België en Montoir en Fos-sur-Mer in Frankrijk.

Meer informatie over LNG Solutions in Nederland: www.gdfsuez-lngsolutions.nl