Geen vrachtwagens over Merwedebrug A27 Gorinchem

De Merwedebrug bij Gorinchem op de A27 is in beide richtingen gesloten voor alle vrachtwagens. Door scheurtjes in de brugconstructie is het onverantwoordelijk om vrachtwagens te laten passeren. En daarom heeft Rijkswaterstaat dit besloten uit veiligheidsoverweging. De brug blijft wel beschikbaar voor personenauto’s. Per dag rijden ongeveer 95.000 voertuigen over de brug, 18.000 hiervan zijn vrachtwagens.

Volgens EVO kost dit het bedrijfsleven €500.000 euro per dag
Vrachtverkeer moet de route voorlopig mijden en omrijden via Waalwijk over de A59, A2 en A15. Na een snelle rondvraag onder leden heeft EVO berekend dat het omrijden het bedrijfsleven dagelijks 500.000 euro kost. Dit zijn enkel de kosten van omrijden, vertraging door files en vervolgkosten door extra inzet van voertuigen is hierin niet meegenomen.

Handhaving
Vrachtverkeer moet omrijden via de A2 en A16 en wordt geïnformeerd via borden boven en langs de weg. Hierop zal gehandhaafd worden.

Reparatie duurt minimaal een aantal dagen 
Pieter Jacobs van Rijkswaterstaatzei in het NOS Radio 1 Journaal dat de maatregel van vorige week werd genomen na inspectie van het noordelijk brugdeel. Het afgelopen weekend bleek dat het zuidelijk deel er slechter aan toe is. Daarom is de maatregel aangescherpt. De reparatie gaat minimaal enkele dagen duren. Hoelang precies durfde hij niet te zeggen. Personenauto’s kunnen veilig gebruik blijven maken van de 55-jaar oude brug, zei hij.

 

Related news

List of related news articles