Genoeg te beleven op Maritiem Festival Enkhuizen

Maritiem Festival Enkhuizen

Op 9 en 10 augustus organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer het jaarlijks terugkerende Maritiem Festival. Het programma staat dit weekend bol van de activiteiten en er is voor alle leeftijden iets te beleven. Naast de gezellige optredens van diverse artiesten en groepen zijn er verschillende ambachtsdemonstraties, een lezing over scheepsrestauraties en varen met een klompbootje.

In de Markerhaven, ook dit jaar weer een van de thuishavens van de Vereniging Botterbehoud, leggen allerlei historische boten aan. Op zaterdag en zondag varen bezoekers met deze boten het IJsselmeer op en leren ze van alles over de geschiedenis van de visserij. Op de kade hangt de geur van vers gerookte vis en ambachtslieden tonen daar hoe netten, zeilen en katrollen vroeger werden gemaakt.

Honderdtachtig artiesten
Liefhebbers van zeeliederen en shanty’s kunnen door het hele buitenmuseum heen hun hart ophalen. In totaal treden er gedurende het weekend honderdtachtig artiesten op. De meest bijzondere band is Irish Stew, die meerdere keren in het voorprogramma van de groep The Dubliners uit Ierland stond. Ook de groep Pekel is bijzonder. Zij hebben hun sporen verdiend op allerlei maritieme festivals in Nederland. Vaste gast Onstuimig Schuim zingt zelfgeschreven liederen en muziek over de zee met traditionele invloeden met veel humor en spektakel.

Meer… Verkeersbureau.info

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten