Genomineerden Maritime Innovation Award bekend

  • binnenland

De genomineerden voor de Maritime Innovation Award zijn bekend. Van het recordaantal van 26 inzendingen zijn uiteindelijk drie genomineerden overgebleven: Mampaey Offshore Industries met hun Intelligent Dock Locking System, Veth Propulsion met de Veth Integrated L-drive en Fleet Cleaner met hun Fleet Cleaner. Tijdens het Maritime Awards Gala op 12 november dit jaar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Dock Locking System van Mampaey Offshore Industries
Het Intelligent Dock Locking System van Mampaey Offshore Industries is een automatisch magnetisch afmeersysteem. Dit systeem maakt snellere en veiligere afmeerprocedures mogelijk. Het is flexibel en modulair en kan worden gebruikt op schepen, terminals en havens. De jury roemt de echt maritieme innovatie, de praktische toepasbaarheid en manier waarop dit systeem de veiligheid aan boord vergroot.

Veth Integrated L-drive van Veth Propulsion
De Veth Integrated L-drive van Veth Propulsion is een extreem compacte roerpropeller met een geïntegreerde permanent magneet motor. Deze 360 graden bestuurbare voortstuwingsinstallatie is geluidsarm en heeft een hoog rendement. Dit systeem is ruimtebesparend en is voorbereid op de toekomst van elektrisch varen. De jury is onder de indruk van het goede ontwerp, de brede toepasbaarheid en de manier waarop is ingespeeld op de marktvraag.

Fleet Cleaner
Fleet Cleaner verwijdert aangroei van de scheepshuid van zeeschepen tijdens het laden en lossen in de haven met een zelf ontwikkelde robot, zodat rederijen 5-10% brandstof kunnen besparen en er geen downtijd is. De lastige omgeving waarin het systeem opereert, de operationele en milieutechnische verbetering ten opzichte van het huidige proces met duikers en de manier waarop het systeem als dienst in de markt wordt gezet, zijn volgens de jury indrukwekkend.

 

Photo:

Related news

List of related news articles