Genomineerden prijsvraag ‘Schip van de Toekomst’ zijn bekend

De Proeftuin Maritieme Innovatie maakt bekend dat de 10 genomineerden voor haar Studentenprijsvraag ‘Schip van de toekomst’ zijn geselecteerd. Één van hen wint de hoofdprijs van € 1000,-. Wie deze prijs wint bepaalt de bezoeker van Europort. Zo worden de 10 ontwerpen geëxposeerd bij de entree van beurshal 8. Via stemkaarten kan de bezoeker zijn/haar mening over de ontwerpen geven. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt op vrijdag 11 november door burgemeester Antoin Scholten van Zwijndrecht bekend gemaakt.

De genomineerde inzendingen zijn grotendeels afkomstig van studenten van het Maritiem Instituut De Ruyter in Vlissingen en de Hogeschool voor de Zeevaart in Rotterdam. Ontwerpen als ‘FLO-Ship7’, Battery Boat’, ‘The Blue Future’ en ‘Trinergy’ zijn van dinsdag 8 november tot en met donderdag 10 november te bewonderen en te beoordelen op Europort 2011 bij de entree van beurshal 8. Op donderdag 10 november om 17.00 sluiten de stembussen en worden de stemmen geteld.

Prijsuitreiking
Op vrijdag 11 november om 11.00 uur vindt de prijsuitreiking van de studentenprijsvraag ‘Schip van de Toekomst’ plaats in de Holland Lounge van het Maritime by Holland Paviljoen in beurshal 1. De genomineerden krijgen de gelegenheid een korte toelichting te geven bij hun ontwerp waarna burgemeester van Zwijndrecht en portefeuillehouder Economie Drechtsteden, Antoin Scholten, het populairste ontwerp bekend zal maken. De bedenker(s) van het winnende ontwerp ontvangt € 1000,- .

De 10 genomineerde ontwerpen zijn tijdelijk al beschikbaar via www.proeftuinmaritiemeinnovatie.nl. Het uitbrengen van een officiële stem op een ontwerp naar keuze is alleen mogelijk op Europort 2011.

Proeftuin Maritieme Innovatie
Deze studentenprijsvraag is een project van de Proeftuin Maritieme Innovatie. De Proeftuin Maritieme Innovatie is geïnitieerd door Werkgeversvereniging Drechtsteden. Het programma stelt zich ten doel de innovatiekracht van MKB bedrijven in de regio Drechtsteden te bevorderen door innovatiekrachten te bundelen. Bij de Proeftuin Maritieme Innovatie zijn de volgende partijen aangesloten: EICB, Scheepsbouw Nederland, Werkgeversvereniging Drechtsteden, Hogeschool Rotterdam, Da Vinci College, IN Holland Delft, Hogeschool voor de Zeevaart Rotterdam. Het projectmanagement van de Proeftuin Maritieme Innovatie wordt uitgevoerd door HME.

EU ondersteuning
De Proeftuin Maritieme Innovatie investeert in uw toekomst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Bron: Proeftuin Maritieme Innovatie