Gerard Kester volgt Hester Duursema op bij de ESO

Gerard Kester benoemd als nieuwe Secretaris-Generaal van de Europese Schippersorganisatie (ESO). Hij volgt hiermee de vertrekkende SG, Hester Duursema (algemeen directeur van Koninklijke BLN-Schuttevaer) op.

Voorzitter Christiaan van Lancker sprak lovende woorden over het Secretaris- Generaalschap van Duursema. Hij vatte haar bijdrage samen als subliem en voorspelde een voorspoedige toekomst voor haar. Duursema heeft het volste vertrouwen in haar opvolger. “Gerard heeft niet alleen ongelofelijk veel kennis van de binnenvaart, maar hij heeft ook nog eens enorm veel hart voor de sector. Dat zijn dingen waar ESO om bekend staat, passie en kennis van zaken.” Kester is al tientallen jaren betrokken bij de binnenvaart. Zo was zijn eerste klus eind jaren ’70 om ervoor te zorgen dat vrouwelijke bemanningsleden een gelijke positie kregen als mannelijke.

Er is ook afscheid genomen van Herman Verschueren, Adviseur-generaal DG Scheepvaart, Exploitatie en intermodaliteit bij de Belgische federale overheid. Verschueren gaat na ruim 40 jaar actief te zijn geweest in de binnenvaart met pensioen.

Photo:

Related news

List of related news articles