‘Gerecyclde’ Gevlebrug aangekomen in Amsterdam

Vandaag begint de laatste fase van een, letterlijk, fraai staaltje hergebruik. De uit 1930 stammende Gevlebrug is gisteren van restauratielocatie Damen Shiprepair Amsterdam naar de overkant van het IJ gevaren en wordt vandaag op de definitieve locatie geplaatst.

Gevlebrug. Foto, Damen.

Afgelopen donderdag is de geassembleerde brug vanuit de fabricagehal van Niron Staal naar de load-out kade van Damen Shiprepair Amsterdam gereden met een bijzonder transport met zelf aangedreven modulaire trailers. Daar is de brug op een ponton geplaatst en naar de overkant van het IJ gevaren. Gisteren is de brug bij de locatie Houthavens aan land gereden, waar deze vandaag met dezelfde modulaire trailers op de juiste plek wordt gezet.

De brug is vernoemd naar de Zweedse Oostzeehaven Gävle, die vroeger belangrijk was voor de houthandel met Amsterdam. Tot 2002 was de brug in gebruik aan de oostkant van het Centraal Station, maar daarna werden de trams naar IJburg te zwaar voor de brug en moest de brug vervangen worden. Vervolgens is de brug een tijd lang ingezet op het Noorderhoofd, een gebied in de Haven van Amsterdam. Na een grondige renovatie krijgt de karakteristieke brug nu een nieuwe bestemming als één van de ontsluitingswegen van de nieuwe Amsterdamse wijk Houthavens.

De restauratie is gedaan door Niron Staal Amsterdam en Smederij Evenboer in opdracht van Beentjes Grond-, Weg- en Waterbouw in één van de vier droogdokken van Damen Shiprepair Amsterdam.

Terwijl Evenboer de bestaande brug heeft gerestaureerd in het droogdok, heeft Niron Staal in haar fabricagehal drie nieuwe brugdekken gefabriceerd, waarvan één rijdek van 6 meter breed en 28 meter lang en twee voetgangersdekken van ruim 3 meter breed en 28 meter lang. Toen de werkzaamheden klaar waren is de oude brug naar de fabricagehal gebracht en zijn de dekken op de bestaande brug gemonteerd.