Gezocht: 400 maritieme professionals voor recordpoging maritieme gastlessen 2014

MaritiemeGastlessenRecord1

400 gastlessen en voordrachten in één week door het hele land. Dat is de ambitie voor de Maritime Week 2014! Iedereen werkzaam in de maritieme sector kan meedoen. Dus bent u trots op uw werk, vindt u het leuk om erover te vertellen en kunt u daar een uurtje voor vrijmaken? Doe mee!

Maritime Week en Recordpoging
Van 6 tot en met 14 november 2014 wordt de maritieme sector ruim een week in de schijnwerpers gezet. Tijdens de vierde editie van de Maritime Week wordt de aandacht op het innovatieve karakter, de gezonde handelsgeest en de duurzame focus van de sector gevestigd onder het thema ‘High Tech, Hands On’. Centraal staat de derde Recordpoging Maritieme Gastlessen, waarmee Nederland Maritiem Land en de aangesloten branches, waaronder Netherlands Maritime Technology, zichtbaar willen maken hoe interessant en uitdagend het is om in deze sector te leren en te werken. In 2013 werden 314 gastlessen in één week gegeven.

De Nederlandse maritieme sector is al eeuwenlang een topsector. Midden in de maatschappij en open voor samenwerking. Ons nationale visitekaartje als het gaat om innovatie, durf en ondernemingszin. Wereldwijd toonaangevend in oplossingen die anderen niet zien of niet aandurven. U weet dat de maritieme sector tot de verbeelding spreekt, maar vaak lastig bij jongeren onder de aandacht is te brengen. Stichting Nederland Maritiem Land wil hier graag verandering in brengen.

Gastles geven
Als enthousiaste werknemer kunt u jongeren meenemen op ontdekkingsreis door de maritieme wereld. U, als ambassadeur van de sector, vertelt vanuit uw eigen perspectief hoe het is om in de maritieme industrie te werken en hoe divers die eigenlijk is. U kunt de les geven in uw eigen netwerk (scholen, scouting, verenigingen etc.) of de organisatie van de Maritime Week kan u in contact brengen met een geïnteresseerde partij in uw regio. De gastles kan gegeven worden op elk niveau, van basisschool tot universiteit. En wat denkt u van het geven van de les op uw bedrijf? De ervaring van de leerlingen wordt dan intenser! Op het aanmeldformulier kunt u uw voorkeuren aangeven. Uiteraard is het mogelijk om meerdere gastlessen te geven.

De gastles voor de recordpoging dient gegeven te worden in de Maritime Week, tussen 6 en 14 november 2014. De gastlessen van de campagnes ‘Zeebenen in de klas’ en ‘Water Estafette’ in deze periode tellen ook mee voor de recordpoging. Op vrijdag 14 november wordt bekendgemaakt of de doelstelling behaald is.

Aanmelden
Enthousiast geworden? Klik hier om u aan te melden. In september komt een toolkit beschikbaar met filmpjes, factsheets, foto’s etc. Hiervan kunt u gebruik maken voor uw gastles.

Meer… Netherlands Maritime Technology