Gratis toegang voor piraten in Maritiem Museum

Het Maritiem Museum Rotterdam is tot 17 juni ‘overvallen’ door piraten. Alle kinderen gaan op zoek naar de gestolen piratenschat in de haven van Professor Plons die omgetoverd is tot piratennest. Op Tweede Paasdag, maandag 2 april, is het piratendag en dan mogen alle kinderen die verkleed komen als piraat gratis het museum bezoeken.

Help Professor Plons de schatkist vinden
Nu de piraten de haven overvallen hebben, is de spanning wel voelbaar in de haven van Professor Plons. Papegaaien vliegen dreigend door de lucht, piratenvlaggen hangen uit, de kanonnen worden geladen. Alle kinderen kunnen Professor Plons en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber helpen om de schatkist te vinden. Wie durft er langs te komen?

Kindertentoonstelling Professor Plons
In deze kinder-doe-tentoonstelling gaan kinderen op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. Spelenderwijs maken ze kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden. Aan boord van het schip van Professor Plons stelt de professor zijn bijzondere verzameling tentoon en maken de kinderen voor het eerst kennis met een échte museumcollectie.