Grondaankoop markeert start bouw van maritiem trainingscentrum Carnival in Almere

  • binnenland

David Christie (CarnCorp) and Tom Lankhorst (Amvest)  small

’s Werelds grootste cruiseonderneming bouwt veel groter opleidingscentrum met meest geavanceerde simulators voor training scheepsofficieren. 

’s Werelds grootste cruise onderneming Carnival Corporation & Plc (NYSE/LSE: CCL; NYSE: CUK) heeft vandaag de aankoop van grond in Almere afgerond en daarmee het startsignaal gegeven voor de bouw van een centrum waar jaarlijks 6.500 officieren en technici, die werken aan boord van de schepen van haar negen cruiserederijen, zullen worden getraind. Het hart van de nieuwe Carnival-campus wordt het Center for Simulator Maritime Training
(CSMART).

Het nieuwe state of the art trainingscentrum wordt ruim drie keer groter dan het reeds bestaande centrum voor maritieme training, ontwikkeling en onderzoek van Carnival in Almere. Het nieuwe CSMART zal begin 2016 gereed zijn. De feitelijk bouw start begin volgend jaar.

Voor de realisatie van het nieuwe trainingscentrum werkt Carnival nauw samen met projectontwikkelaar Amvest Vastgoed bv voor de aankoop van een bijna drie hectare groot terrein in het gebied Duin, een nieuw stadsdeel met woningen en bedrijfsruimten aan de zuidwestkant van Almere langs het IJmeer, vlakbij Amsterdam en de luchthaven Schiphol.

Nieuwe standaard
Het nieuwe CSMART is voor Carnival zeer belangrijk bij het verbeteren, uitbreiden en stroomlijnen van alle trainingen voor de brug- en machinekamerofficieren van haar cruiserederijen. De opleidingen van het huidige en het nieuwe CSMART zetten een standaard voor trainingen in de cruise-industrie die ver uitsteekt boven de op dit moment geldende mondiale opleidingsnormen. Als ’s werelds grootste cruiseonderneming heeft Carnival zich gerealiseerd dat opleidingsmiddelen moeten meegroeien met zowel de cruise-industrie als ook met de technologie van cruiseschepen.

,,Carnival heeft een centrum voor maritieme training en onderzoek gevestigd waarin de laatste technische innovaties zijn verwerkt,’’ zegt David Christie, Carnival’s senior vice president of corporate maritime assurance. ,,De uitbreiding van het trainingscentrum en de opleidingsmogelijkheden onderstrepen onze topprioriteit: het overtreffen van de verwachtingen van onze gasten door ze onvergetelijke vakanties en herinneringen te bieden. Wij staan te popelen om te beginnen met de bouw van ons nieuwe trainingscentrum in Almere, de stad die de afgelopen jaren CSMART al op een geweldige manier onderdak heeft geboden. Het project Duin biedt al onze scheepsofficieren een geweldige omgeving.’’

Meer… Carnival Corporation & PLC 

Related news

List of related news articles