Groot baggercontract voor Van Oord in Koeweit

Van Oord heeft de opdracht verworven voor een landaanwinningsproject in Koeweit. De opdrachtgever is Kuwait National Petroleum Company (KNPC).

Het contract heeft een waarde van bijna EUR 500 miljoen. Het project omvat het opspuiten van een stuk land op een ‘sabkha gebied’ (zoutvlakte aan de kust) ten behoeve van een nieuw te bouwen raffinaderij. Het New Refinery Project ligt in het Al-Zour gebied ten zuiden van Kuwait City. De raffinaderij zal 615.000 vaten per dag gaan produceren. Het project is voor KNPC de eerste fase van een investeringsprogramma voor deze nieuwe raffinaderij van US$ 23 miljard.

‘Het Midden Oosten is voor Van Oord al decennia van grote betekenis. Wij zijn verheugd dat wij met dit grote contract onze positie kunnen continueren en versterken in deze regio’, aldus CEO Pieter van Oord.

De uitvoering start per direct. De oplevering is over 30 maanden. Het project omvat het baggeren en opspuiten van ongeveer 65 miljoen kubieke meter zand en het uitvoeren van uitgebreide grondverbeteringswerken. Daarnaast worden er diverse vaargeulen, een bassin voor een toekomstige steiger, een werkhaven en wegen gerealiseerd. Voor de uitvoering van het werk zet Van Oord diverse grote sleephopper- en cutterzuigers in.

Meer… Van Oord

Related news

List of related news articles