Grootste DFDS vrachtschip komt naar Rotterdam

  • buitenland

Vanaf 9 maart wordt één van de drie grootste vrachtschepen van DFDS Seaways ingezet op Rotterdam. De FICARIA SEAWAYS heeft capaciteit voor 307 trailers en wordt ingezet op de dagelijkse vrachtroute naar Immingham en zal drie keer per week de terminal in Rotterdam aandoen.

Vraag naar capaciteit is hoog
Vanaf 9 maart varen de vrachtschepen FICARIA SEAWAYS en de JUTLANDIA SEAWAYS op de route naar Immingham. “De vraag naar capaciteit op onze vrachtroutes naar de UK is al een tijd erg hoog. Afgelopen najaar werd er daarom een derde vrachtschip toegevoegd aan de Immingham route. Nu gaan we weliswaar terug naar twee schepen, maar qua capaciteit gaan we vooruit met de inzet van een veel groter vrachtschip die 43 meter langer is dan de huidige schepen. Dit is ontzettend belangrijk om tegemoet te kunnen komen aan de vraag van de klant,” zegt Mikael Mortensen, Route Directeur voor DFDS Seaways Rotterdam.

Meer wisselingen in het DFDS netwerk
De FICARIA SEAWAYS komt van de DFDS route tussen Zweden en Engeland. Als gevolg daarvan veranderen meer schepen van route. “DFDS heeft een zeer flexibele vloot. Schepen kunnen regelmatig van route veranderen of een andere route versterken zoals wij in het najaar hebben gedaan. Met het huidige besluit kunnen we de capaciteit aanpassen aan de vraag en tegelijkertijd met zo min mogelijk overcapaciteit varen,” aldus Mikael.

Meer… DFDS

 

Related news

List of related news articles