Grootste Nederlandse vertegenwoordiging ooit op SMM 2014

NMT Grootste Nederlandse vertegenwoordiging ooit op SMM 2014

Het Holland Paviljoen op SMM dit jaar is het grootste Holland Paviljoen ooit. Het eerste officiële onder de naam Netherlands Maritime Technology georganiseerde paviljoen breekt gelijk records. Met 52 deelnemers en een oppervlakte van ruim 1.000 m2 vormt het paviljoen een trekpleister in hal B7 van de Hamburg Messe. Ook elders op de beurs en in de haven van Hamburg is Nederland ruim vertegenwoordigd. De openingsdag van de beurs, die van 9 t/m 12 september plaatsvindt, is uitgeroepen tot Holland Day.

Holland Paviljoen
Op de openingsochtend wordt het Holland Paviljoen officieel geopend door Sjef van Dooremalen (voorzitter Netherlands Maritime Technology) en Monique van Daalen (Nederlandse Ambassadeur in Berlijn). Tijdens de beursdagen worden de deelnemers van het paviljoen en hun (potentiële) klanten gefaciliteerd vanuit de Holland Lounge, de ontmoetingsplek van het paviljoen.

Conferentie ‘Lowpex : Lowering Operational Costs in Shipping’
In de middag gaat de conferentie ‘Lowpex : Lowering Operational Costs in Shipping’ over het integraal verlagen van operationele kosten in de scheepvaart. Sprekers als Bas Buchner (directeur MARIN), Sjef van Dooremalen en Arie Kraaijeveld (voorzitter Nederland Maritiem Land) gaan in op toonaangevende maritieme research- en innovatieprojecten als oplossing en geven hun visie over het verlagen van OPEX in de scheepvaart. Deelname aan de conferentie is op uitnodiging en de organisatie is in handen van Bloem Doze Nienhuis.

Internationale lancering
Aansluitend op de conferentie aan boord van het LCF fregat Zr.Ms. Evertsen wordt Netherlands Maritime Technology officieel internationaal gelanceerd door Sjef van Dooremalen met het tonen van de nieuwe promotiefilm van de Nederlandse maritiem-technologische sector.

Netwerkreceptie
De Holland Day op 9 september wordt afgesloten met de traditionele Holland Receptie. Netherlands Maritime Technology verwelkomt samen met de Koninklijke Marine honderden (inter)nationale gasten aan boord van het marinefregat.

Holland Route
In totaal nemen 136 Nederlandse bedrijven deel aan SMM, waarvan 93 aangesloten zijn bij het maritiem-technologische netwerk van Netherlands Maritime Technology. Deze bedrijven zijn te herkennen aan het ‘Member of Netherlands Maritime Technology’ bord in hun stand. Bezoekers kunnen zo een eigen Holland Route volgen. In de Holland Lounge van het Holland Paviljoen in hal B7 hangt een plattegrond met alle lidbedrijven op de beursvloer.

Meer… Netherlands Maritime Technology