Grote belangstelling voor Offshore Energy 2008

Op 27 november opent Offshore Energy 2008 haar deuren op Willemsoord, de historische marinewerf in Den Helder. Het is de enige Nederlandse offshore- en energiebeurs die vanuit een vakbreed perspectief is opgezet. Het business-to-business evenement, ondersteund door branchevereniging IRO en een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord- Holland Noord, brengt bedrijven uit verschillende energieproducerende en maritieme sectoren samen, zoals producenten van olie, gas en windenergie en maritieme toeleveranciers.

Event Manager Annemieke den Otter vat het doel van de beurs samen: ”Tijdens Offshore Energy 2008 kunnen bedrijven elkaar leren kennen, ‘new business’ genereren en praktische ideeën opdoen. En natuurlijk zouden we Navingo niet zijn als we niet ook ruim aandacht zouden besteden aan de diverse carrièremogelijkheden in de branche, zowel op de beursvloer als tijdens een interactieve lezing. De overige lezingen zijn overigens ook de moeite waard: puur business-to-business.”

Seminar
Offshore Energy 2008 bestaat tevens uit een gevarieerd seminarprogramma, waarin actuele onderwerpen aan bod komen: de belangrijkste ontwikkelingen en productinnovaties op offshore gebied, de te verwachten activiteiten op de Noordzee en de toekomst van Nederland als offshore land. Ook zullen de carrièremogelijkheden in deze bloeiende sector worden belicht tijdens een interactieve lezing.

Maritiem-technische clusters vinden elkaar
John Spee, Programmamanager Promotie & Acquisitie bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord: “Nederland telt verschillende maritiem-technische clusters, zoals rond Delft, Rotterdam, de Drechtsteden en Groningen. Hier in het noorden ligt de focus op offshore logistiek en de olie- en gasindustrie, maar in feite zijn alle sectoren hier vertegenwoordigd. Ik denk dan aan de Koninklijke Marine, het KIM (de officiersopleiding van de Marine, red.), jachtbouwers en Den Helder Airport.”

“Offshore Energy 2008 biedt een uitstekende gelegenheid om te laten zien wat hier gebeurt en welke gunstige effecten de verschillende sectoren op elkaar uitoefenen. Bedrijven in de olie- en gasindustrie kunnen hun kennis en producten ook gebruiken bij alternatieve vormen van energie. Daarnaast werken NHN en onderzoeksinstituten Imares en TNO samen aan de M3 Kenniscampus, een Marien, Maritiem en Milieutechnologisch cluster rond Den Helder. De 3 pijlers van het cluster zijn ondernemerschap, onderzoek en onderwijs. Voor het laatste is contact gelegd met diverse watergerelateerde MBO-, HBO- en WO-opleidingen. Het cluster levert echter ook veel bedrijvigheid op en alles komt samen op Offshore Energy 2008.”

Doelgroep
Offshore Energy 2008 richt zich op de volgende sectoren: offshore, olie en gas, windenergie, de petrochemische industrie, maritieme dienstverlening en toeleveranciers, opleidingsmogelijkheden en carrière. Het bezoekersprofiel bestaat voornamelijk uit besluitvormers in de offshore industrie, directieleden, inkopers, project managers en engineers van oliemaatschappijen, subcontractors, offshore services, operators en laatstejaars studenten offshore technologie.

De organisatie gaat uit van een grote opkomst en denkt aan 800 tot 1000 bezoekers gedurende de beurs en het seminar.

De deadline voor Offshore Energy 2008 is 31 oktober 2008, tot deze datum kunnen bedrijven zich inschrijven voor deelname, op dit moment zijn er nog stands beschikbaar.

Hoofdsponsoren Offshore Energy 2008:
Bluewater Energy Services B.V. / Rabobank Noord-Holland Noord / TNO Industrie & Techniek / Wintershall Noordzee B.V.

Exposanten op Offshore Energy 2008:
Atlas Tristar
Bluestream
Bluewater Energy Services B.V.
BV Twentsche Kabelfabriek
Corrosion & Water – Control bv
Damen Shipyards Gorinchem
DeepOcean BV
Delta Heat Services B.V.
GEA Westfalia Separator Nederland B.V.
Groningen Seaports
Hytorc Nederland B.V.
Iv- Oil & Gas b.v.
M-I Drilling Fluids International BV
Oceanwide Offshore Services B.V.
Santon Holland b.v.
Shiptron – Motocom
STC B.V.
TNO Industrie & Techniek
USG Energy
WaBuCon BV
Workfox B.V.
Wintershall Noordzee B.V.

Voor meer informatie over Offshore Energy 2008 verwijzen wij u door naar onze website www.offshore-energy2008.nl

Bron: Navingo BV, 13-10-2008;