Grote maritieme coalitie voor promotie LNG in scheepvaart

  • binnenland

Verschillende spelers uit de maritieme industrie hebben een coalitie gevormd om de brede invoering van LNG als scheepsbrandstof te versnellen. De coalitie, SEA/LNG, heeft als doel om de obstakels weg te nemen die de wereldwijde ontwikkeling van LNG voor maritieme toepassingen tegenhoudt, waardoor de milieuprestaties van de scheepvaart worden verbeterd.

De SEA/LNG coalitie bestaat uit Wärtsilä, Carnival Corporation, DNV-GL, ENGIE, ENN Group, GE Marine, GTT, Lloyds Register, Mitsubishi, NYK Line, Port of Rotterdam, Oatargras, Shell Downstream en Tote. Elk lid heeft afgesproken om human resources, data-analyses en kennis te delen ter ondersteuning van de SEA/LNG-initiatieven en activiteiten.

LNG biedt belangrijke milieuvoordelen voor de scheepvaart in vergelijking met zware stookolie (HFO), de brandstof die vandaag de dag voornamelijk wordt gebruikt. In vergelijking met HFO is de NOx-uitstoot met 85% minder en is er geen sprake meer van SOx en fijnstof.

De belangrijkste aandachtsgebieden voor de coalitie  zijn onder meer ondersteuning van de ontwikkeling van het bunkeren van LNG in de grote havens, het opleiden van stakeholders met betrekking tot de risico’s en kansen bij het gebruik van LNG en de ontwikkeling van wereldwijde consistente regelgeving voor schonere scheepsbrandstoffen.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten