PASCAL REDEKER

Chief Engineer, Jan De Nul Group

In de haven van Zeebrugge stapten wij aan boord van het multipurpose-schip Isaac Newton van Jan De Nul Group om in gesprek te gaan met Chief Engineer Pascal Redeker. “Voor mensen die op zoek zijn naar een job die elke dag anders is en met mooie materialen en equipment willen werken, is dit de ideale plek. Je moet alleen niet bang zijn om een vieze overall te krijgen”, lacht Pascal.

Scroll naar beneden en lees verder!

“Na de zeevaartschool ben ik in de koopvaardij gaan varen. Via vrienden, die al werkzaam waren in de bagger, ben ik bij Jan De Nul terechtgekomen”, vertelt Pascal ons. “Dat was veertien jaar geleden. Ik ben begonnen op de baggerschepen, als derde machinist. Gedurende de jaren ben ik doorgegroeid naar tweede en eerste machinist.” Binnen de baggersector werkte Pascal aan verschillende projecten. “Wat mij nog heel goed bij staat zijn de grote projecten in het Midden-Oosten. Dubai, waar we het palmeiland hebben opgespoten, of Panama, waar we het Panamakanaal uitbaggerden. Dat zijn projecten die je nooit meer vergeet.”

CHIEF ENGINEER OP DE ISAAC NEWTON

“Sinds een half jaar ben ik Chief Engineer op de Isaac Newton”, vertelt hij trots. Het multipurpose-schip Isaac Newton is voor meerdere doeleinden geschikt: het installeren van onderzeese kabels, het graven van sleuven (trenching) en het plaatsen van rots op de zeebodem. Als Chief Engineer is Pascal onder meer verantwoordelijk voor het aansturen van het machinekamerpersoneel: engineers en elektriciens. “Wij zorgen ervoor dat alle materieel in goede staat verkeert, zowel in de machinekamer als aan dek. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het inplannen van onderhoud en reparaties in combinatie met de technische dienst.” En dat bevalt hem goed. Zeker aan boord van een schip als de Isaac Newton. “Dit is een heel mooi schip, net als de andere schepen van Jan De Nul. De groep heeft een zeer jonge vloot met hightech equipment aan boord. De offshore industrie is heel anders dan de baggerwereld. In de offshore sector heb je te maken met meerdere soorten projecten, zoals trench- of kabellegprojecten. Het is dus een stuk veelzijdiger. Dat spreekt mij erg aan!”, vertelt Pascal enthousiast.

SAMENWERKEN MET VERSCHILLENDE NATIONALITEITEN

De ploegen werken zes weken op, zes weken af, 12 uur lang. “We hebben een dag- en nachtploeg, zodat aan boord alles continu kan blijven draaien en werken.” Een diverse groep mensen, vertelt Pascal. “Aan boord werken we met verschillende nationaliteiten. Natuurlijk heb je weleens te maken met cultuurverschillen, maar dat maakt het juist ook mooi. We werken met verschillende personen samen om de offshore projecten goed af te kunnen leveren. De sfeer is heel goed aan boord!”

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Bekijk het video interview met Pascal Redeker

EEN MOOIE WERKGEVER

Voorlopig blijft Pascal dan ook doen wat hij doet. “Ik ben sinds een half jaar Chief Engineer en dat bevalt me heel goed. Ik wil dit werk graag voortzetten de komende jaren.” Niet alleen de job spreekt hem aan, ook bij Jan De Nul zit Pascal op zijn plek. “Jan De Nul is een mooie werkgever om voor te werken. De schepen zijn efficiënt en innovatief. De faciliteiten aan boord zijn goed. We hebben een mooie gym, internet, messroom en lekker eten van onze kok”, lacht hij. En niet geheel onbelangrijk het verlof en salaris zijn ook goed, benoemt Pascal.

Lees meer over Jan De Nul Group en de carrièremogelijkheden op het gebied van dredging.

Lees meer over Jan De Nul Group en de carrièremogelijkheden op het gebied van offshore energie.