PETER HOOGSLAG

Project Coordinator, Navingo BV

“Deze sector blijft toch iets magisch hebben”, aldus Peter Hoogslag. Als Project Coordinator bij Navingo is hij de spin in het web en heeft hij nauw contact met de verschillende bedrijven die actief zijn in de sector. Naast hard werken vindt hij vooral doorontwikkelingsmogelijkheden en een goede sfeer belangrijk. Dat heeft hij bij Navingo gevonden. “Wat fijn is, want je ziet je collega’s immers vaker dan je eigen vrienden en familie.”

Tijdens zijn laatste jaar van zijn hbo-opleiding Small Business & Retail Management wilde Peter graag afstuderen bij een MKB-bedrijf en werd hij via een bekende gewezen op Navingo. Ondanks dat hij onbekend was met het bedrijf en de sector, voelde het direct goed. “De gezelligheid en goede sfeer binnen het bedrijf vielen mij direct op, maar ook de combinatie van jonge collega’s en de collega’s met de nodige kennis en ervaring van zowel media als de industrie zelf spraken mij erg aan”, begint Peter te vertellen. Dus koos hij ervoor om zijn afstudeerstage te doen bij het mediabedrijf.

EEN GROTE EER

“Ik heb binnen Navingo onderzoek gedaan naar het optimaliseren en de doorontwikkeling van het online Navingo Career Platform. Dit bestaat uit de MaritiemeVacaturebank.nl, Career Guide, Career Update en het Navingo Career Event (voorheen Maritime & Offshore Career Event (MOCE)”, begint Peter te vertellen. “Mijn doel was om te onderzoeken hoe al deze producten beter konden aansluiten op de werkzoekenden in de sector. En hoe we dit vervolgens konden door vertalen naar één groot platform waar niemand meer omheen kan.” Na het inleveren van zijn onderzoek, kreeg hij de vraag van Navingo om dit te uit te werken. “Een grote eer”, lacht Peter. “Eigenlijk wilde ik door gaan studeren, maar al snel bleek het dat ik het zo erg naar mijn zijn had bij Navingo, dat ik dit opzij heb gelegd en volledig in dienst ben getreden.”

AAN DE SLAG ALS PROJECT COORDINATOR

Inmiddels zijn we drie jaar verder en werkt Peter als Project Coordinator. “Ik ben medeverantwoordelijk voor het opleveren van de jaarlijkse print en online editie van de Navingo Career Guide.” Hiervoor is hij veel in contact met klanten en denkt hij mee over de invulling, opmaak, ‘look and feel’ en distributie van de Navingo Career Guide. “Ik ben heel blij met de nieuwe Career Guide 2019, die je op dit moment aan het lezen bent. We hebben deze editie het roer flink omgegooid met een mooi resultaat. Ik hoop dat het veel lezers inspireert een aan het denken zet om in deze industrie te gaan of te blijven werken”, vertelt Peter trots.


Daarnaast is Peter verantwoordelijk voor de MaritiemeVacaturebank.nl en de spin in het web binnen het sales team. “Ik ondersteun de accountmanagers en ga af en toe zelf mee naar bedrijven om hen te adviseren op het gebied van employer branding.” En dat verveelt nooit. “Je komt op de meest indrukwekkende plekken, want deze sector blijft toch iets magisch hebben.” Tot slot is Peter nu druk met het ontwikkelen en uitdenken van hetgeen waarvoor hij ooit begon bij Navingo: het Navingo Career Platform. “Ik ben heel blij dat na veel onderzoek en uitdenkwerk met het team, het platform er dit jaar daadwerkelijk komt!”

ELKE DAG EEN FEESTJE

Behalve de verschillende projecten zijn het ook de collega’s die zorgen dat deze young professional elke dag met plezier naar zijn werk gaat. “Naast hard werken is het ook heel gezellig en wordt er veel gelachen. Wat fijn is, je ziet je collega’s immers vaker dan je eigen vrienden en familie. Je bouwt echt een band op met het team. Daarnaast heb ik heel veel van ze geleerd”, vertelt Peter enthousiast. En daar is hij Navingo dan ook dankbaar voor. “Navingo heeft vanaf het begin heel veel vertrouwen in mij getoond en mij de juiste prikkels en uitdaging gegeven om uit te vinden wat ik leuk vind en waarin ik mijzelf verder in wilde gaan ontwikkelen. Er is veel vrijheid binnen de functie, waar natuurlijk wel een bepaalde verwachting tegenover staat.”

Wil je meer weten over Navingo en de carrieremogelijkheden?