Handelsreis ‘Binnenvaart en intermodaal transport’ naar Servië

Na de binnenvaarthandelsmissies naar Bulgarije en de Oekraine in 2011 en 2012 zal in 2013 Servië bezocht worden. Deze handelsreis wordt georganiseerd in de periode van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 mei 2013. Organisatoren van het project zijn Rocon, de Nederlandse ambassade te Belgrado en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB).

‘Handelsmissies zoals de recente naar Bulgarije en de Oekraïne en de komende naar Servië zijn niet alleen belangrijk om contacten op te doen met buitenlandse partijen. Ook Nederlandse bedrijven vinden elkaar daar. Handelsmissies kunnen sowieso net dat duwtje opleveren om die eerste stap te zetten,’ Ik vind dat er niet te romantisch gedaan moet worden over internationaal ondernemen: Het is niet eenvoudig. Het vergt een zeer goede voorbereiding waarbij een betrouwbare partner van groot belang is en gelet op het eerdere TOGETHER project in relatie tot de binnenvaart en Servië kunnen we op veel ondersteuning vanuit de Nederlandse ambassade rekenen’ aldus directeur Robert Tieman van het CBRB.

1rogramma onderdelen
Matchmaking met Servische bedrijven die specifiek voor uw bedrijf selecteert worden;
Beursbezoek – uitgebreid bezoek aan de Internationale Technische Beurs Integra 2013;
Netwerk- / Welkomstdiner georganiseerd door de Nederlandse Ambassade te Belgrado;
Projectbezoek aan een Nederlandse scheepswerf

Kosten en aanmelding
De kosten voor het complete programma bedragen € 1500 (excl. BTW en excl. vliegticket en verblijfkosten). De handelsmissie is opengesteld voor maximaal 15 deelnemers. Klik hier voor meer informatie en voor het aanmelden van de handelsmissie.

Deelnemers worden geregistreerd op volgorde van aanmelding!

Servië
Als officiële kandidaat-lid voor de Europese Unie (EU), is Servië steeds belangrijker geworden voor de Europese transport sector. Het land ontvangt meerdere subsidies voor de ontwikkeling van de infrastructuur om het vereiste niveau te bereiken. Dit zodat ze voldoen aan de vooraf gestelde eisen voor de toetreding als volwaardig lid van de EU. Derhalve is er via de Instrument for Pre-Accession Assistence (IPA) € 100 miljoen beschikbaar gesteld. In Batajnica is inmiddels de bouw van de eerste intermodale terminal van Servië begonnen.

Servië heeft een belangrijke positie m.b.t. het Europese waternetwerk, met maar liefst 1680 km aan binnenwateren. In tegenstelling tot tien andere Europese landen, is de Donau 100 procent bevaarbaar in het Servische gedeelte, dit is een kwart van zijn gehele bevaarbare lengte. Dankzij de financiering van de EU is in 2012 de River Information System (RIS) geïmplementeerd. Lees meer in de leaflet.

Meer… CBRB en Rocon