Haven Amsterdam: eerste haventour voor nieuwe havenmedewerkers

Haven Amsterdam heeft gisteren nieuwe medewerkers verwelkomd, die recentelijk bij bedrijven in de haven zijn komen werken. Met een tour door de haven konden de nieuwe medewerkers hun nieuwe werkgebied ontdekken. Op die manier kregen ze veel informatie over hun nieuwe werkgebied en leren ze meteen collega’s van andere havenbedrijven kennen.

Het was voor het eerst dat Haven Amsterdam de tour organiseerde, voortaan zal deze een paar keer per jaar plaatsvinden. Onder het mom ‘Ontdek de haven!’ werden 13 medewerkers verwelkomd door Haven Amsterdam. Deze mensen werken bij 8 verschillende bedrijven in de Amsterdamse haven: AEB, Koopman Car Terminal, Noord Europese Wijnopslag, Unieveem, IGMA, Nissan, DSV Solutions en Boskalis.

Duurzaam vervoer
Tijdens het bezoek aan het Havengebouw aan de Ruijterkade werd ingegaan op algemene elementen van de haven, zoals verwerken van ladingstromen, duurzaamheid, de internationale vierde positie van de haven, duurzaam vervoer via water en rail naar achterlandverbindingen en de haven als energy hub.

Daarna volgde een rondvaart door het havengebied en werden vanaf het water de bedrijven Cargill, IGMA, Waterlandterminal, ACT en ter Haak bekeken. Bij de cacaohaven ging de tocht verder per bus en kregen de nieuwe medewerkers de ‘droge kant van de haven’ te zien: zoals het bedrijventerrein bij Atlaspark en de bedrijven AEB, Hitachi, Koopman en Nissan. De volgende tour staat gepland voor eind juli.

Slimme haven
Haven Amsterdam is de vierde haven van Europa en wil een slimme haven zijn met als kern duurzame groei. Groei die banen en inkomsten oplevert en waarbij de haven op een slimme manier met beschikbare ruimte omgaat. Groei zonder aantasting van de kwaliteit van water, bodem en lucht. Groei waarmee inwoners van- en bedrijven in Amsterdam het havengebied nog meer gaan waarderen als interessant en aantrekkelijk. Dit wil Haven Amsterdam bereiken door intensieve samenwerking met partners in het bedrijfsleven, stad en regio.

Bron: Port of Amsterdam, 23-06-2011;