Haven Amsterdam volop in beeld bij fotowedstrijd

Haven Amsterdam organiseert, net als vorig jaar, samen met De Telegraaf en Sp!ts een havenfotowedstrijd.Tot 23 juli kan iedereen foto’s insturen met als thema ‘Haven Amsterdam, waar werelden elkaar ontmoeten’. De twintig mooiste foto’s komen van 26 augustus tot 19 oktober als foto-expositie voor de Stopera te staan.

Amsterdammers ervaren steeds vaker hoeveel het havengebied te bieden heeft, met zijn unieke combinatie van scheepvaart, industrie en bedrijvigheid, kunst en architectuur, water, lucht, natuur, rust en recreatie. Dat maakt de haven zeer fotogeniek. Daarom roept Haven Amsterdam mensen op de haven op de gevoelige plaat vast te leggen.

De prijswinnaars
Een vakjury kiest drie prijswinnaars. De jury bestaat uit Dertje Meijer (directeur Haven Amsterdam), Johannes Dalhuijsen (chef Beeldredactie De Telegraaf) en Ans Markus (kunstenares). De winnaars krijgen hun winnende foto op canvasdoek, hun foto wordt geplaatst in de Amsterdam-bijlage van De Telegraaf en in de Sp!its en maakt onderdeel uit van de foto-expositie voor de Stopera. De winnaar van de eerste prijs mag bovendien een dag meedraaien op de beeldredactie van De Telegraaf.

Publieksfavoriet
Vanaf 31 mei kan het publiek stemmen op de publieksfavoriet via de website www.havenfotowedstrijd.nl . Ook de publieksfavoriet krijgt de foto afgedrukt op canvas, komt uitvergoot voor de Stopera te staan en wordt gepubliceerd in de genoemde kranten.

Wekelijks
Vanaf eind mei kiest De Telegraaf wekelijks de leukste of meest opvallende foto en plaatst die in de krant.

Voorwaarden voor deelname
De ingestuurde foto moet recent zijn, niet ouder dan een jaar. Foto’s (kleur of zwart-wit, digitaal jpg-bestand, minimaal 300 dpi en 2 MB, landscape) kunnen worden gestuurd naar info@havenfotowedstrijd. Elke deelnemers mag maximaal 3 foto’s insturen.

Bron: Haven Amsterdam, 18-05-2010;