Haven Gent boekt beste kwartaal ooit in zeevaart

  • binnenland

Voor de goederenoverslag in de zeevaart was dit het beste kwartaal ooit: een totaal van 7,3 miljoen ton (+4,8%). De binnenvaart klokte af op bijna 5,4 miljoen ton goederenoverslag (+2,5%). Het eind 2015 afgesloten akkoord tussen havenwerkers en vakbonden inzake havenarbeid voor binnenvaart had al zijn effect in het eerste kwartaal en nu ook in het tweede kwartaal.

De Gentse haven registreerde in het 2e kwartaal een totale goederenoverslag van 12,7 miljoen ton. Dit is 3,8% (500.000 ton) meer dan in 2015 dankzij de stijging van de overslag in de zeevaart in de binnenvaart.

In het tweede kwartaal vertoonde de goederenoverslag in de zeevaart een forse stijging bij de petroleumproducten en een verdubbeling van de chemische producten. Er was een daling in bij de ruwe mineralen en bouwmaterialen en de vaste minerale brandstoffen. Voor de binnenvaart was er beduidend meer overslag bij meststoffen, petroleumproducten en ruwe mineralen en bouwmaterialen. De overslag in de binnenvaart van landbouwproducten nam af net zoals die van chemische producten, producten van de metaalindustrie en vaste minerale brandstoffen.

Related news

List of related news articles