Havenbedrijf Amsterdam tekent MoU met Aruba

Aruba heeft een aantrekkelijk ontwikkelings- en vestigingsklimaat
Havenbedrijf Amsterdam N.V. (Port of Amsterdam) heeft met de Arubaanse regering vandaag een Memorandum of Understanding ondertekend om verdere samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken. Deze MoU werd ondertekend door Dertje Meijer, president-directeur van Havenbedrijf Amsterdam en de minister-president van Aruba Mike Eman.

Aruba heeft een aantrekkelijk ontwikkelings- en vestigingsklimaat. Twee belangrijke economische pijlers van Aruba zijn de logistiek en de toeristische industrie. Circa één miljoen cruisegasten bezoeken per jaar Aruba. Port of Amsterdam International, onderdeel van Havenbedrijf Amsterdam, is gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van modernisering van haven infrastructuur op duurzame wijze en zal samen met Aruba Port Autorithiy (APA) de samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken.

Think global, act local
Met de MOU is de intentie vastgelegd om samenwerkingsmogelijkheden tussen Havenbedrijf Amsterdam en Aruba verder te onderzoeken en te verkennen. Onder het motto port of partnership wil Havenbedrijf Amsterdam kijken waar Aruba behoefte aan heeft en waar zij een rol bij kan spelen. Havenbedrijf Amsterdam president-directeur Dertje Meijer: “Think global, act local is hierbij de leidraad. Aruba ligt strategisch heel gunstig. Dit in combinatie met een goed ontwikkelings- en vestigingsklimaat maakt het land heel aantrekkelijk voor toeristen en internationale investeerders”. De minister-president van Aruba Mike Eman juicht dit soort samenwerkingen toe die passen in zijn visie voor een sociaal en economisch veerkrachtig Aruba dat de gezondheid, geluk en welzijn van de burgers zal verbeteren.

Meer… Port of Amsterdam