Havenbedrijf Gent zet patrouillevaartuig in

  • binnenland

Het Havenbedrijf Gent zet in op sneller ingrijpen bij calamiteiten zoals olievervuiling op het water of redding van drenkelingen. De komende 10 jaar gaat het havenbedrijf samenwerken met De Eendracht. Zij hebben een patrouillevaartuig laten bouwen Eendracht 4 genaamd. Eendracht 4 zal in de haven binnen de 30 minuten op de plaats van de calamiteit zijn om de eerste vaststellingen te doen of hulp te bieden.

Het patrouillevaartuig zal het hele jaar 24 uur per dag inzetbaar zijn voor calamiteiten zoals vervuiling, aanvaringen, begeleiding van schepen of speciaal vervoer over het water en als er man overboord is. Ook is Eendracht 4 een aanvulling voor brandblusboot van het Havenbedrijf.

Eendracht 4 is 10,85 meter lang en heeft een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Merwelands in Rotterdam heeft Eendracht 4 gebouwd. Ze is uitgerust met opblaasbare olieschermen en kan boeien verankeren. Er is een platform op waterniveau zodat een drenkeling makkelijk uit het water kan worden gehaald. Het vaartuig is voorzien van alle benodigde communicatiemiddelen en apparatuur.

Meer… Port of Ghent

Related news

List of related news articles