Havenbedrijf Rotterdam lanceert ‘Rotterdam Food Hub’

Vlakbij de ingang van de Maasvlakte komt de Rotterdam Food Hub. Het bedrijventerrein van 60 hectare wordt speciaal ingericht voor bedrijven uit de ‘agrofood’.
Daarmee bouwt Rotterdam haar positie verder uit als grootste West-Europese doorvoerhaven voor producten in de land- en tuinbouwsector en de visserij. Er zijn al gesprekken met geïnteresseerden.

Port of Rotterdam Agro Food Hub Artist Impression 1

Artist Impression van Agro Food Hub in Rotterdam

Na de Verenigde Staten is Nederland de grootste landbouwexporteur ter wereld. In 2017 is er voor bijna 92 miljard euro verhandeld. Dat heeft er mede toe geleid dat de Rotterdamse haven met 16 miljoen ton overslag per jaar marktleider is in West-Europa.

De ligging van de grote deepsea containerterminals is op steenworp afstand en de Food Hub krijgt zelf ook beschikking over meerdere ligplaatsen voor zeeschepen met gekoelde lading. Er komen ook ligplaatsen voor binnenvaartschepen en komen de warehouses direct aan de kades. Zo kan de gekoelde en bevroren lading direct bewerkt of vervoerd worden.

Daarnaast kunnen op het terrein diverse faciliteiten gemeenschappelijk gebruikt worden zoals transport, opslag, toegangscontrole en douane efficiënt gedeeld worden.

“Daarmee vormt de Rotterdam Food Hub een prachtige en zeer welkome aanvulling op de reeds bestaande agrofood hotspots in de Rotterdamse haven, zoals Cool Port en de grote cold storage warehouses op onder andere de Maasvlakte en in de Eemhaven. Ook de nabijheid van Greenports als Barendrecht, Ridderkerk en het Westland is natuurlijk ideaal”, aldus
Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk & Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam


De Rotterdam Food Hub locatie