Havenbedrijf Rotterdam op tournee door de regio

Het Havenbedrijf Rotterdam bezoekt in de maand april elf (deel)gemeenten in de directe omgeving van de haven van Rotterdam in het kader van ‘Havenbedrijf op tournee’. Op dinsdag 2 april begint de rondgang in Westvoorne en 25 april is de laatste bijeenkomst in de bibliotheek van Rotterdam. De laagdrempelige informatiemarkten zijn bedoeld om bewoners op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen in de haven. Tegelijkertijd wil het Havenbedrijf van de omwonenden van de haven horen wat ze bezighoudt.

De bijeenkomsten zijn een logisch vervolg op de soortgelijke tournee van 2011. Die stond toen voor een belangrijk deel in het teken van de Havenvisie 2030, het strategisch plan voor lange termijn ontwikkeling van de haven. Het Havenbedrijf vindt contact met de omgeving belangrijk. Het heeft speciaal daarvoor enkele medewerkers in dienst. Bovendien zet het instrumenten in als de Havenkrant om de regio op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Hans Smits, de president-directeur van het Havenbedrijf, is zelf ook een aantal avonden aanwezig: “We organiseren deze ‘Havenbedrijf-op-tournee’-bijeenkomsten omdat we de contacten met én de mening van onze buren belangrijk vinden. Wat vinden zij van de haven en het Havenbedrijf? Wat gaat er goed, wat kan beter en welke vragen leven er?”

Elke avond heeft dezelfde opzet, maar er is ook aandacht voor zaken die lokaal spelen. Vaste onderwerpen zijn: ontwikkelingen in de haven, Maasvlakte 2, bereikbaarheid van de regio, duurzaamheid, veiligheid en recreatie in de haven. Elke avond duurt van 17.30 tot 21.00 uur. Twee keer per avond is er een korte, identieke presentatie. Er zijn specialisten van het Havenbedrijf aanwezig om alle (uiteenlopende) vragen te beantwoorden. Door deze opzet kunnen bewoners op een tijdstip dat hen schikt binnenlopen. De avonden zijn géén formele inspraakbijeenkomsten over een specifiek onderwerp.

Tum  (Deel)gemeente  Locatie
 Dinsdag 2 april  Westvoorne  ’t Wapen van Marion
 Woensdag 3 april  Brielle  Stadskantoor
 Donderdag 4 april  Rozenburg  Deelgemeente kantoor
 Maandag 8 april  Vlaardingen  Delta Hotel
 Dinsdag 9 april  Maassluis  Theater Koningshof
 Woensdag 10 april  Hoogvliet  De Flamingo
 Dinsdag 16 april  Westland  Theater de Naald 
 Woensdag 17 april  Hoek van Holland  Stadskantoor
 Maandag 22 april  Spijkenisse  Gemeentehuis 
 Dinsdag 23 april  Charlois / Heijplaat / Pernis  RDM Oude hoofdkantoor
 Donderdag 25 april  Rotterdam Centrum  Bibliotheek Rotterdam

Meer… Port of Rotterdam