Havenbedrijf start ontwikkeling Port City in Rotterdam

Aannemingscombinatie Strabag-Züblin te Vlaardingen bouwt het kantorencomplex ‘Port City’ op het gedempte gedeelte in het zuidoosten van de Waalhaven. Daartoe ondertekende het Havenbedrijf een overeenkomst met de combinatie. Het gaat om het eerste kantorenproject dat in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam wordt gebouwd. De kantoren zijn bestemd voor bedrijven uit de maritieme sector en industrie.

Met de demping, bouw van onder andere twee kantoorgebouwen, parkeergarage voor 850 auto’s en de aanleg van het openbare dek rondom het complex is een investering gemoeid van circa € 45 miljoen. Een derde gebouw – het nieuwe hoofdkantoor van de Broekman Group – wordt door het bedrijf zelf gebouwd. Voor het vierde gebouw is het Havenbedrijf met diverse gegadigden in gesprek. Op 16 maart wordt de eerste paal geslagen van ‘Port City’.

Architecten
In totaal gaat het om 33.000 m² (bruto vloeroppervlak). De bovenzijde van de parkeergarage wordt ingericht als openbaar gebied met een oppervlakte van circa 13.000 m². Een gebouw zal voor 50% in gebruik genomen worden door de Benelux-vestiging van het Taiwanese Evergreen Marine. Het ander gebouw zal in gebruik worden genomen door Royal Schouten Group. Het stedenbouwkundig ontwerp is bedacht door Ector Hoogstad Architecten. De gebouwen zijn ontworpen door Baart Architecten (gebouw Broekman Group), Benthem Crouwel Architecten (gebouwen Havenbedrijf) en door Meyer en Van Schooten Architecten.

Vastgoedactiviteiten
Sinds begin 2006 biedt het Havenbedrijf (potentiële) havenklanten een complete dienstverlening voor zowel de ontwikkeling van nieuw vastgoed als voor de herontwikkeling van bestaande objecten. Kerntaken van het Havenbedrijf Rotterdam zijn de verhuur van terreinen en de aanleg van infrastructuur. De (her)ontwikkeling van vastgoed voegt hier een extra dimensie aan toe. Hierdoor kan het bedrijf nog beter inspelen op de wensen en behoeften van potentiële vestigers. Het Havenbedrijf legt het accent op kwaliteit, zekerheid op langere termijn en biedt een sterke grondpositie en een grote kennis op het gebied van logistiek en industrie.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam, 13-03-2009;