HBO Offshore Network symposium 15 november

Het HBO Offshore Network symposium wordt op donderdag 15 november georganiseerd in Middelburg op HZ University of Applied Sciences. Op dit symposium komen zo’n 200 hbo-studenten uit het hele land en medewerkers van bedrijven uit de offshore en de energiebranche samen. Met dit jaar als het thema: ‘Offshore Wind en de uitdagingen van de energie transitie’. Offshore wind gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de energie transitie. En voor efficiënte opslag en distributie is nog veel innovatie nodig.

De 4de jaars studenten volgen op dit moment een minor die gerelateerd is aan offshore en de energietransitie bij de zes hbo-instellingen die zijn aangesloten bij het netwerk.

De sprekers in het ochtendprogramma vertellen over de uitdagingen en bottlenecks zijn binnen dit thema. Ook wordt de prijs voor het beste afstudeerwerk uitgereikt door KIVI Offshore Techniek. In het middagprogramma gaan hbo studenten in teams werken aan technische oplossingen die kunnen leiden tot belangrijke doorbraken. Daarmee dingen ze mee naar de HBO Offshore Award 2018 die aan het einde van de dag wordt uitgereikt.

Ga voor aanmelden en meer informatie naar www.coe-we.com.

Over HBO Offshore Network
HBO Offshore Network is een samenwerkingsverband tussen offshore gerelateerde opleidingen van Avans Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, HZ University of Applied Sciences, NHL Stenden, Hogeschool Van Hall Larenstein, Maritiem Instituut Willem Barentsz en Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Doelstelling is om meer studenten met de juiste kwalificaties op te leiden voor de Nederlandse offshore industrie en bedrijven die actief zijn op het gebied van energie op zee. In alle opleidingen wordt samengewerkt met de 30 belangrijkste bedrijven van Nederland in dit domein in de vorm van colleges, excursies en projecten. Ga voor meer informatie naar www.hbo-offshore-network.nl.