HEBO Maritiemservice neemt groot deel Mammoet Maritime BV en Mammoet Maritime GMBH over

  • binnenland

JumboMammoet

Per 1 augustus gaat het gros van de activiteiten van Mammoet Maritime BV en Mammoet Maritime GMBH (Duitsland) verder onder de HEBO-vlag. Donderdagmiddag werden de officiële stukken door de directie ondertekend. De overname levert HEBO niet alleen extra personeel op, maar ook nieuw materieel, drie extra locaties en een uitbreiding van de activiteiten. Volgens de HEBO-directie vormt de overname een serieuze kans voor verdere expansie.

Met ingang van de overname is het aantal personeelsleden en bedrijfslocaties van HEBO Maritiemservice flink gegroeid. Directeur Wiebbe Bonsink vertelt: “Ons personeelsbestand is in één klap uitgebreid met zo’n dertig personeelsleden. Dit betreft voornamelijk nautisch en uitvoerend personeel. Daarnaast hebben we er drie extra locaties met kades bijgekregen. Zo beschikken we nu over een locatie inclusief kantoor in Lelystad, een locatie in Schiedam en een locatie in Mülheim (Duitsland). Vooral de vestiging in Duitsland is een grote aanwinst als het gaat om het versterken van onze positie als euregionale dienstverlener!”

In combinatie met de bestaande locaties in Rotterdam en Zwartsluis heeft HEBO Maritiemservice nu vijf bedrijfslocaties, met twee aanvullende steunpunten in Dordrecht en de Europoort in Rotterdam. Ook de materieelverzameling van HEBO is na de overname gegroeid. Mededirecteur Gerrit Bonsink, jongere broer van Wiebbe, vertelt: “Ons materieel is uitgebreid met een multicat, vijf sleep- en duwboten, een 250 ton’s kraan, negentien dekschuiten en pontons, een aantal kleinere werkboten en zes drijvende bokken en kraanschepen. Drie van deze kraanschepen hebben een hijscapaciteit van 300 ton.” Volgens Gerrit bevinden zich zes zeegaande objecten tussen het materieel. “Dat betekent dat niet alleen onze capaciteit is gegroeid, maar dat we ook meer offshore werkzaamheden kunnen uitvoeren. ”

Volgens beide broers liggen de eerste grote opdrachten al op de plank. “Mammoet  Maritime BV en Mammoet Maritime GMBH hadden reeds een goed gevulde orderportefeuille met interessante projecten. Zo mogen we binnenkort in onderaanneming van Mammoet Europe BV een brug in Servië plaatsen, een transport uitvoeren naar Schotland, meewerken aan de plaatsing van de nieuwe Botlekbrug en windturbines instaleren op het IJsselmeer. Ook vanuit onze bestaande klantenkring stromen de opdrachten voor de nieuwe vloot al binnen. Een betere start kunnen we ons niet wensen!” sluit Wiebbe enthousiast af.

Meer… HEBO

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten