Heerema doet deel van inventaris in de verkoop op veiling

  • binnenland

Heerema heeft besloten om een deel van de inventaris en constructie- en hijsmaterieel op de HPA (Heerema Porto Amboim) werf in Angola te verkopen. Dit besluit is een gevolg van de beëindiging van de Kaombo projecten. Hierdoor komen aantrekkelijke items beschikbaar voor gegadigden uit, onder andere, de on- en offshore-, constructie- en transportwereld. 

Troostwijk Veilingen organiseert in met haar lokale partner in Angola de verkoop van een uitgebreide selectie aan materieel van bekende merken als Liebherr, Caterpillar en Terex. Het traject loopt via twee kanalen. Eerst vindt er in juli een online tenderverkoop plaats, gevolgd door een online veiling in september. Op 13 september, de sluitingsdag van de online veiling, wordt er ook een live veiling gehouden in Luanda, de hoofdstad van Angola.

Grote belangstelling verwacht uit binnen- en buitenland
Onder het aangeboden materieel bevinden zich een aantal kranen van Liebherr, type LR 1300 en LR 1400 met daarnaast een ruim assortiment aan hijsmateriaal. Ook de wielladers van Caterpillar, een sleepboot en de terreinkranen van Rough Terex komen in de verkoop. In totaal kan er geboden worden op ruim 100 items. Robbert Peek, veilingmeester bij Troostwijk Veilingent: “Deze veiling van Heerema biedt een scala aan interessante producten voor de internationale markt. Wij verwachten daarom grote belangstelling uit binnen- en buitenland.”

Historie
Heerema Porto Amboim (HPA) biedt offshore subsea-diensten aan de olie, gas en energie gerelateerde industrieën in Angola. HPA’s werf bevindt zich in Porto Amboim, Kwanza Sul, Angola en is gespecialiseerd in de bouw van onderzeese logistiek. De scheepswerf met een 250 meter lang dok werd in september 2010 geopend en ondersteunde, zowel op de werf als op de installatie velden, meerdere grote projecten met fabricage en logistieke activiteiten.

Ga voor informatie over de tender en online veiling naar onderstaande links:

Tender: https://www.troostwijkauctions.com/nl/tender-heerema/01-26761/

De sluitingsdag van de tender is 19 juli. Kijkdagen kunnen op aanvraag worden georganiseerd.

Online veiling: https://www.troostwijkauctions.com/uk/live-webcast-nheerema/01-26762/

Photo:

Related news

List of related news articles