Hefschip ‘Happy Star’ van BigLift geüpgraded bij Huisman

Deze maand zijn de twee heavy lift mast-kranen van de ‘Happy Star’ geüpgraded naar 1.100 mt hefvermogen bij Huisman Service & Assembly in Schiedam. Na een grondig testprogramma vertrekt de Happy Star vandaag naar Porto Maghera in Italië om twee reactoren van 1500 mt te laden, de eerste commerciële lading die met haar opgewaardeerde kranen wordt opgetild.

Hefschip ‘Happy Star’ met de geüpgrade kranen. Foto, BigLift.

BigLift zag een groeiende vraag naar hefschepen met hefcapaciteiten van meer dan 2.000 mt. Met de kraan-upgrade van Happy Star heeft BigLift zijn palet aan verzendopties verbreed, nu met kraancapaciteiten tot 2200 m in tandemlift. De kranen zelf hielden hun hefhoogte en reikwijdte. Er kan nog steeds een fly jib gebruikt worden gebruikt voor extra outreach.

De verdere functionaliteiten om de kranen nog efficiënter en veiliger te laten werken, zoals man riding, offshore load curves en een anti-collision systeem, zijn geïnstalleerd en geüpgraded. De aanpassing verliep precies zoals gepland. De aanpassing verliep precies zoals gepland en BigLift heeft er alle vertrouwen in dat de Happy Star aan de verwachtingen zal blijven voldoen om het vlaggenschip te zijn van het heavy-lift bedrijf.

Hefschip ‘Happy Star’ met de Vertical Laying System (aanlegtoren) van 1.200 mt gebouwd door Huisman Equipment begin 2018. Deze toren is voor het offshore bouwschip “Skandi Olinda” welke in Brazilië wordt gebouwd. Foto, BigLift.