Heldenlezing in Het Scheepvaartmuseum op geboortedag Michiel de Ruyter

Op 24 maart 2015 viert Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam de geboortedag van Nederlands bekendste zeeheld Michiel Adriaenszoon de Ruyter met een speciale Heldenlezing over de levensloop van de zeeheld. De lezing wordt gegeven door historicus en De Ruyter-expert Dionijs de Hoog.

Het levensverhaal van Michiel de Ruyter, de grootste zeeheld uit de Nederlandse geschiedenis, spreekt nog steeds tot de verbeelding. De Ruyter werd op 24 maart 1607 geboren in Vlissingen. Het Scheepvaartmuseum besteedt extra aandacht aan de legendarische admiraal op zijn geboortedag met een Heldenlezing. In deze lezing vertelt historicus Dionijs de Hoog verdiepende verhalen over deze slimme en succesvolle zeeheld. Hij legt uit hoe De Ruyter zich heeft kunnen opwerken van zoon van een eenvoudige bierdrager tot opperbevelhebber van de Nederlandse oorlogsvloot.

Het Scheepvaartmuseum staat tot en met 26 april 2015 in het teken van Michiel Adriaenszoon de Ruyter. In Het Scheepvaartmuseum, voormalig pakhuis van de Admiraliteit, liggen De Ruyters voetsporen en zijn vroegere woonhuis aan de huidige Prins Hendrikkade is nabij. Er is een speciale route door het museum langs topstukken over Michiel de Ruyter en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Voor deze gelegenheid zijn ook voorwerpen te voorschijn gehaald die normaal niet te bezichtigen zijn. Zo is De Ruyters oorspronkelijke 17e-eeuwse biografie te zien die de oorsprong is van vele De Ruyter-legenden. Ook tijdelijk tentoongesteld is een originele tekening van een Nederlands oorlogsschip uit die tijd die nooit eerder te zien is geweest.

Meer… Het Scheepvaartmuseum