Helikopters zijn klaar voor Gemini Offshore Windpark

Heli Service International GmbH heeft haar eerste Leonardo AW169 helikopters binnen die gebruikt gaan worden om personeel van Siemens naar Gemini Offshore Windpark in de Noordzee  te brengen. Deze helikopters zijn speciaal ontworpen voor offshore toepassingen. Ze zijn de eerste in hun soort met 2 motoren van 4,8 tons klasse. Er kunnen maximaal 10 personen mee vervoert worden. Gemini heeft 150 windturbines van 4MW met een diameter van 130 meter.  

Managing Directors Oliver Freiland, Eberhard Herr, en Nils Herrmann: “Na een uitgebreid onderzoek van alle relevante helikopter-types die er zijn, zijn we er volledig van overtuigd dat wij de perfecte match gevonden hebben voor onze offshore klanten die vragen om kwalitatief hoogwaardige en veilige operaties en zo efficiënt mogelijk.”

De helikopters gaan ook ingezet worden op het service operations vessel (SOV) ‘Windea La Cour’ van Siemens. Windea La Cour is 88 meter lang heeft een helidek en beschikt ook over een walk-to-work systeem.

Het windpark heeft ook een offshore transformerstation met een helideck waar ook getankt kan worden.

Op 23 augustus heeft het installatieschip ‘Aeolus’ van Van Oord de laatste windturbine geplaatst in het Gemini Windpark. Het windpark ligt zo’n 85 kilometer uit de kust van Groningen en is gebouwd op 2 locaties, Buitengaats en Zee-Energie. Het windpark zal medio 2017 volledig operationeel zijn.