Heppie en zeilschip Eendracht slaan handen ineen

Heppie Eendracht

Ieder kind verdient aandacht en kansen! Daar staan Stichting Zeilschip Eendracht en Stichting Heppie voor. Vandaar dat beide stichtingen de handen ineen slaan om jongeren die nooit op vakantie kunnen toch een mooie zomer te geven. Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 augustus 2014 varen 18 jongeren met begeleiders van Stichting Heppie en Stichting Zeilschip Eendracht mee aan boord van zeilschip Eendracht.

Stichting Heppie zet zich in voor kinderen en jongeren die op achterstand staan. Bijvoorbeeld omdat zij opgroeien in armoede of omdat de kinderen niet meer thuis kunnen wonen en hierdoor in een leefgroep of pleeggezin wonen. Bij Heppie worden deze kinderen opgevangen en blij gemaakt. Dat is ook precies wat we gaan doen tijdens deze week zeilen! Actief zeilen en meedraaien in het wachtsysteem van ‘4 uur op en 8 uur af’ brengt de jongeren ritme en zelfvertrouwen. Ze ontmoeten lotgenoten en maken vrienden. Zo geven we de kinderen positieve, versterkende ervaringen met elkaar en met volwassenen die zij kunnen meenemen tijdens de rest van hun leven. Zeilschip Eendracht is gebouwd en ingericht om te zeezeilen met onervaren jongeren. Eenmaal over de loopplank dan draait het om samenwerken. Varen met de Eendracht is leren van en met elkaar.

Stichting C.J. Jaski Fonds
Stichting C.J. Jaski Fonds biedt financiële ondersteuning voor bijzondere projecten aan boord van zeilschip Eendracht. De projecten worden in samenwerking met Stichting Zeilschip Eendracht georganiseerd. De Eendracht is een uniek en veilig schip waarmee jongeren, kansarmen, zieken en ouderen dankzij het JaskiFonds een zee aan kansen krijgen. Voor de jongerenprojecten van het JaskiFonds staan daarbij teambuilding en doorzettingsvermogen altijd voorop. Samen leren en ervaren hoe het werken aan boord van zo’n zeilschip je verder kan brengen. Kortom, samen varen en mensen binden, dat is waar het JaskiFonds voor staat!
Wilt u de jongeren een hart onder de riem steken en een trosje aanpakken na de reis van hun leven? Kom dan op 15 augustus rond het middaguur naar Scheveningen en neem een kijkje aan boord.

Meer… Eendracht

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten