Herfstvakantie in FutureLand

Naast het vaste programma met bus-  en rondvaartboottours door de modernste haven van Europa, staan er voor kinderen veel extra’s op het programma tijdens de herfstvakantie. Een voorleessessie van Joris Lutz, gratis leerzame proefjes, stenen beschilderen van het Maasvlaktestrand of speuren naar havenbeelden in FutureLand. Een kijkje nemen in de toekomst kan ook voor jong en oud. Zet een virtual reality bril op je neus en vlieg naar de haven in het jaar 2066.

Voorleessessie door Joris Lutz van ‘Fred in de haven’
Kom je vrijdag 20 oktober luisteren naar de avonturen van Fred in de Rotterdamse haven? Joris Lutz leest Fred in de Haven op hilarische wijze voor en zingt de vrolijke liedjes uit het boek. Fred in de haven is een muzikaal avontuur voor kinderen van 5 jaar en hun (groot)ouders. Het Rotterdamse avontuur van de trouwe hond Fred is helemaal in een nieuw jasje gestoken. Met een up-to-date verhaal van Bram Klein, spetterende liedjes door Bart Wijtman en Joris Lutz en prachtige illustraties van Sebastiaan de Ruiter. De gratis voorleessessies vinden plaats om 11.30 uur en 13.35 uur.

Technische proefjes doen
Tijdens de herfstvakantie worden nieuwe technische proefjes voor kinderen georganiseerd. De leuke en leerzame proefjes doen kinderen samen met een enthousiaste voorlichter. Jonge bezoekertjes schroeven hun technische kennis op en ervaren welke techniek komt kijken bij de inrichting en het gebruik van een nieuwe haven. Bijvoorbeeld hoe containers onder verschillende omstandigheden toch stabiel gestapeld kunnen worden. Onder begeleiding gaan de kinderen zelf aan de slag. Deelname is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs.

Praktische informatie:
Van zondag 15 oktober t/m zondag 22 oktober kun je op alle dagen dat FutureLand geopend is proefjes doen. De proefjes starten telkens om 14.00 uur en op zondag ook om 12.00 uur.  Let op: zaterdag 14 oktober en maandag 16 oktober is FutureLand gesloten.

Kinderworkshops met Joanna Smolarz
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis) geeft tijdens de zomervakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken – zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften – stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien en is er de mogelijkheid om een echt canvasdoek te beschilderen.

Praktische informatie
Kosten zijn € 2,00 per workshop. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen. De workshops worden aangeboden op zondag 15 oktober, woensdag 18 oktober en zondag 22 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur. Aanschuiven kan op elk gewenst moment.

Extra: Woensdag 18 oktober en zaterdag 21 oktober is er een gratis kinderrondleiding in FutureLand.

Op zoek naar havenbeelden
De allerkleinsten kunnen met een speciale bril op zoek naar leuke havenbeelden in FutureLand!  Loop door het centrum en vind bordjes met allemaal stippen. Zet een stoere bril op je neus en kijk welk plaatje op het papier precies hetzelfde is als op het bordje. Het vel en de bril haal je gratis op aan de balie. Als je alles goed hebt krijg je een leuk aardigheidje cadeau.

Nieuw in FutureLand: 360ºPortExplorer
Dankzij de tweede Maasvlakte kan de haven van Rotterdam de komende decennia blijven groeien en vernieuwen. Neem in de nieuwe exhibit 360ºPortExplorer een kijkje achter de gesloten toegangspoorten van bedrijven die Rotterdam zo uniek maken. Met een klik op het touchscreen rijd je zomaar een containerterminal van APMT op. En heb je al eens door een funderingspaal van een windmolen gelopen? Sla dan offshorebedrijf Sif niet over.

Fototentoonstelling ‘Toeziend oog’
Heel de wereld kwam kijken hoe Nederland een haven opspoot in de 17 meter diepe Noordzee. Ontelbare foto’s zijn er gemaakt. Door mensen die met eigen ogen wilden zien hoe dat in zijn werk ging. Uit voornamelijk foto’s van bezoekers is een unieke expositie samengesteld. Kijk mee en beleef opnieuw de verwondering die aan al dit beeldmateriaal vooraf ging. De tijdelijke tentoonstelling is van 1 juli tot 1 januari 2018 te zien.

Over FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag.

Van 1 mei tot 1 oktober is FutureLand ook alle zaterdagen geopend. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten door de nieuwe havens. Bekijk het jaarprogramma op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.