HES bouwt nieuwe tankterminal op Maasvlakte

  • binnenland

HES International heeft een meerjarig contract met BP afgesloten en ontwikkelt een tankterminal op de Maasvlakte bij Rotterdam. De HES Hartel Tank Terminal is voor de op- en overslag van olieproducten en biobrandstoffen op de Hartelstrook aan de zuidzijde van de Mississippihaven op Maasvlakte 1. 

Er komen 52 tanks op het terrein van 27 hectare met een capaciteit van circa 1,3 miljoen m3. Het Havenbedrijf Rotterdam gaat een kade bouwen van 1.100 meter waar 3 grote of 5 kleinere zeeschepen kunnen liggen. In de Hudsonhaven komen 9 aanlegplaatsen voor de binnenvaart.

De bouw en exploitatie levert banen op 
Met de investeringen in de terminal en de nautische infrastructuur zijn samen enkele honderden miljoenen euro’s gemoeid. De ontwikkeling van de terminal is goed voor directe en indirecte werkgelegenheid, zowel tijdens de bouw als de exploitatie. Bij de bouw van de terminal zullen enkele honderden mensen betrokken  zijn. Na ingebruikname is de terminal 24/7 operationeel en biedt deze aan ongeveer 100 mensen een baan. Daar komt de indirecte werkgelegenheid nog bij.

Terminal verstrekt concurrentiepositie van Rotterdam 
Volgens Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam versterkt de nieuwe terminal de concurrentiepositie van de haven van Rotterdam: “De investering van HES International past in de trend dat grote internationale spelers Rotterdam zien als een strategische locatie en daarom hier investeren en hun activiteiten concentreren. Deze nieuwe terminal past in onze strategie om tijdens de energietransitie zowel de bestaande sectoren in onze haven te blijven ondersteunen als ook nieuwe industrie tot ontwikkeling te brengen.”

 

Terminal naar verwachting in 2019 klaar
De afgelopen maanden zijn er al twee informatieavonden voor bewoners van Oostvoorne geweest. De komende periode staat in het teken van het doorlopen van de vergunningprocedures. De terminal zal voldoen aan zeer hoge eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Volgens de planning wordt de terminal in 2018 en 2019 gebouwd en zal  deze naar verwachting eind 2019 gereed zijn.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten