Het Keringshuis open tijdens Pasen & Meivakantie

Tijdens de Paasdagen en in de meivakantie staan er dagelijks extra rondleidingen een speciale Deltawerken-speurtocht voor kinderen op het programma in het Keringshuis. Op eerste Paasdag, is het Keringhuis al om 09:00 geopend. Tot 12:00 serveert het restaurant een Paasontbijt met uitzicht op de Maeslantkering en de scheepvaart op de Nieuwe Waterweg. Aansluitend is er een rondleiding. Reserveren kan tot en met donderdag 13 april via www.keringhuis.nl

De rondleidingen zijn voor kinderen en volwassenen en ook in het Engels. Tijdens de Meivakantie kunnen kinderen na afloop van de kinderrondleiding hun eigen kijkdoos knutselen. De speciale Deltawerken-speurtocht voor kinderen is gratis.

Maeslantkering
Van half april tot eind september wordt jaarlijks onderhoud aan de kering gepleegd. In september volgt een test: de functioneringssluiting. Als kort daarna het stormseizoen aanvangt (1 oktober-15 april), is de kering er weer helemaal klaar voor. Maar wat is er nodig om de kering in topvorm te houden? En hoe werkt hij eigenlijk? Deze vragen worden beantwoord tijdens de speciale rondleiding. Tijdens de tour krijgen bezoekers ook een rondleiding op het terrein van de Maeslantkering.