Historische rondvaarten bij het Maritiem Museum Rotterdam

Op vrijdag 17 mei gaat de kaartverkoop voor de historische rondvaarten van het Maritiem Museum Rotterdam van start. Van 30 juni tot en met 1 september vertrekken de vaarten iedere zondag en vanaf 14 juli zijn er ook afvaarten op woensdag en op donderdag. Tijdens een tocht van anderhalf uur vanuit de haven van het Maritiem Museum krijgen opvarenden de highlights van Rotterdam vanaf het water te zien en komen ze meer te weten over de varende ‘topstukken’ van het Maritiem Museum.

Met de Volharding langs SS Rotterdam. Op dee achtergrond de Euromast. Foto, Theo de Man.

Opening vaarseizoen op 16 juni

Op zondag 16 juni wordt het vaarseizoen van de historische rondvaarten geopend met een uitgebreid programma in de Maritiem Museum Haven. De historische schepen gaan de Nieuwe Maas op en ook de fluisterboot neemt de bezoekers mee op een rondvaart door het Maritiem District. Op de kade draaien de motoren op volle toeren en kunnen kinderen een ritje maken met de locomotor of hun behendigheid oefenen met de Op- en Over. De schepen in de haven zijn open voor het publiek en er is muziek van Toon Polygoon.

Varen met een topstuk

Tijdens de historische vaartochten van het Maritiem Museum krijgen de opvarenden een kijkje in de historie van de varende vloot, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20′ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt alles over het schip, over de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Tickets voor de rondvaarten zijn vanaf vrijdag 17 mei online te koop via maritiemmuseum.nl/tickets. Een ticket voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar kost 12,50 euro en voor kinderen tot 4 jaar 2,50 euro. Beschikbaarheid van de kaarten is beperkt.