HME sponsort Lelievlet voor Sail 2005

VMBO-leerlingen enthousiast maken voor de maritieme wereld. Dat is de bedoeling van het Lelievlettenproject van de provincie Noord-Holland. Branchevereniging Holland Marine Equipment werkt hieraan mee door het Technisch Onderwijs Centrum (TOC) in Den Helder te sponsoren voor de bouw van een eigen lelievlet. Tijdens SAIL 2005 (17 t/m 22 augustus) zullen leerlingen deze vlet gebruiken voor roei- en zeilwedstrijden.

In Noord-Holland worden bij ruim tien VMBO-scholen Lelievletten gebouwd voor zeil- en roeiwedstrijden tijdens SAIL 2005. Het TOC in Den Helder is één van de deelnemende scholen. Om de leerlingen een beeld te geven van de maritieme wereld, en met name de toeleveringsindustrie, verzorgde Nick Wessels van Holland Marine Equipment daar een gastles. Het enthousiasme en de interesse bij de leerlingen voor deze les was erg groot.

Naast de theorie werd ook een roeitraining georganiseerd. “Want als ze 20 augustus een wedstrijd moeten roeien, dan is het natuurlijk wel handig als ze weten hoe ze moeten roeien”, vertelt Nick Wessels. Na afloop van SAIL 2005 zal de Lelievlet worden overgedragen aan de dames scoutinggroep INKA uit Den Helder. Zij waren dan ook actief betrokken bij de roeilessen.

Het project is geïnitieerd door de Provincie Noord-Holland en Stichting Nederland Maritiem Land en de scholen worden ieder gesponsord door een maritieme brancheorganisatie.

Bron: Navingo News, 14-07-2005;