Hogeschool Rotterdam en Vopak gaan samenwerken

RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam en Vopak hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Zij gaan samenwerken op het gebied van Predictive Maintenance, waarin duurzaamheid en de inzet van smart technology randvoorwaarden zijn.

Hogeschool Rotterdam en Vopak tekenen samenwerkingsovereenkomst.

Het eerste resultaat van de samenwerking is de minor Mechatronica die onlangs van start is gegaan. Ook wordt samengewerkt aan projecten, (afstudeer)stages, onderzoeksopdrachten en bedrijfsbezoeken.

De samenwerkingsovereenkomst is getekend door Maarten Vaags, Manager HR Services & Management Development Europe and Africa van Vopak, en Hans Maas, directeur RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam.

Maarten Vaags: “Het is goed om een structurele samenwerking met RDM Centre of Expertise en Hogeschool Rotterdam te hebben. We hebben frisse jonge denkers nodig voor de uitdagingen van morgen.” Hans Maas: “In projecten samen met Vopak leren onze studenten vanuit verschillende disciplines samen te werken in ‘real life’ situaties. Slim omgaan met data speelt daarin een belangrijke rol. Ook voor onze docenten levert deze samenwerking belangrijke praktijkervaring op.”

Minor Mechatronica
De eerste concrete samenwerking van Hogeschool Rotterdam met Vopak is binnen de minor Mechatronica van de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Sowande Boksteen, docent Werktuigbouwkunde: “Volgens een studie van McKinsey wordt de komende tien jaar wereldwijd 600 miljard euro bespaard dankzij Predictive Maintenance. Ook gaat Smart Industry de maatschappij ingrijpend veranderen. Als hogeschool moeten wij studenten hierop voorbereiden. De samenwerking met Vopak levert een belangrijke bijdrage hieraan.”

Vopak
Koninklijke Vopak is ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, eetbare oliën, gassen en olieproducten. Vopak heeft een wereldwijd netwerk van tankterminals. Deze terminals liggen op strategische plaatsen voor gebruikers ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes.

RDM Centre of Expertise
Bij RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken studenten, docenten en onderzoekers van Hogeschool Rotterdam – vanuit verschillende vakgebieden – samen met ondernemers aan technische innovaties voor haven en stad.