Holland America Line introduceert weblog voor hele vloot

Cruiserederij Holland America Line heeft vandaag een nieuw weblog gepresenteerd voor haar 14 schepen én de in aanbouw zijnde ms Nieuw-Amsterdam. Het weblog volgt op het succesvolle blog waarmee vorig jaar het ms Eurodam is geïntroduceerd. Het nieuwe weblog brengt nieuws over alle schepen en tal van andere wetenswaardigheden over de rederij en haar activiteiten. Het weblog is te vinden op www.hollandamericablog.com.

Het nieuwe Holland America-blog bestaat uit 16 afzonderlijke weblogs – één voor elk schip en een hoofdpagina met de laatste berichten van alle schepen als ‘portal’ voor de andere blogs. Alle blogs zijn met elkaar verbonden via een serie categorieën. ,,Met het Eurodam-weblog hebben we een tijdens de bouw van ons nieuwste schip een gemeenschap gecreëerd,’’ zegt Richard D. Meadows, executive vice president marketing, sales and guest programs. ,,Met het Holland America-blog willen we die gemeenschap uitbreiden met liefhebbers van schepen, potentiële gasten, mensen die meer willen weten over Holland America Line en de Mariners, onze regelmatig terugkerende passagiers.’’

Navigatie in het nieuwe weblog is eenvoudig. Een voor zichzelf sprekend menu nodigt bezoekers uit het blog te verkennen per schip, per categorie, per bestemming, op volgorde van datum of via allerlei interessante links. Het submenu Categorieën biedt onderwerpen zoals ‘Captain’s Log’, ‘Crew News’ , ‘Dining’, ‘Entertainment’, ‘Meet the staff’ en de populaire rubriek ‘Postcard from…’, waarvoor gasten, bemanningsleden en andere rederijmedewerkers foto’s van havens en andere interessante plaatsen kunnen aanleveren.

Het Holland America-blog bevat ook podcasts, video’s en Captain’s Alberts Blog, het weblog van Albert Schoonderbeek, de kapitein van de ms Veendam. Veel andere gezagvoerders, scheepsofficieren, bemanningsleden en andere rederijmedewerkers zullen bijdragen leveren waarmee elk schip een eigen ‘stemgeluid’ krijgt en bezoekers worden getrakteerd op berichten variërend van het persoonlijke dagboek van een kapitein tot foto’s van feestjes van de bemanning.

Bezoekers van het weblog kunnen zelf ook berichten achterlaten en vragen stellen, waarmee de blog interactief wordt.

Bron: Holland America Line, 29-01-2009;