Holland Malt breidt flink uit in Eemshaven

Holland Malt heeft op 14 juli aangekondigd haar mouterij in Eemshaven uit te gaan breiden. In juli wordt er gestart met de bouw. De uitbreiding volgt op de groei die Holland Malt afgelopen jaren al inzette en zal resulteren in een verdubbeling van de capaciteit tussen nu en eind 2017. Hiermee verstevigt de mouterij haar positie in Europa en maakt ze zich op voor verdere internationalisering.

Capaciteit van 140.000 naar 280.000 ton mout
Holland Malt beschikt over twee mouterijlocaties: in Lieshout en in Eemshaven. Met de uitbreiding die volgende week van start gaat worden er in Eemshaven twee state-of-the-art torens bijgebouwd waarmee de capaciteit verdubbelt van 140.000 ton naar 280.000 ton mout per jaar. Hiermee komt de totale capaciteit van de twee mouterijlocaties op 405.000 ton mout per jaar.

“De wereldbevolking groeit, net als de bierconsumptie”
Jos Jennissen, Managing Director Holland Malt: “De wereldbevolking groeit, net als de bierconsumptie, en dus groeit de vraag naar mout. Over de periode 2014-2025 verwachten we een groei van de wereldwijde bierconsumptie van circa 15%. Daarnaast zien we trends als premiumisatie en de opkomst van speciaal- en craftbieren, wat een grotere storting van mout in het bier betekent. We willen van Holland Malt Eemshaven de meest duurzame en grootste mouterijlocatie van Europa maken, van waaruit we onze thuisregio Europa en de gehele wereld bedienen. Onze klanten groeien en wij willen als lange termijn hoofdleverancier met hen meegroeien. Deze uitbreiding gaat ons daarbij helpen”

Related news

List of related news articles