Holland Nautic levert nieuwe Simrad Pro AP70 en AP80 autopilot systemen voor de beroepsvaart

  • buitenland

Een autopilot zal nooit meer hetzelfde zijn, dankzij de lancering van de Simrad Pro AP70 en de AP80 Autopilot Systemen. De besturingssystemen die voldoen aan IMO‐normering bieden volledige koerscontrole aan een breed scala van schepen.

“De Simrad Pro AP70 en AP80 leggen de lat weer hoger voor autopilot systemen, zoals we dit met al onze autopilot systemen hebben gedaan sinds we de AP1 bijna 60 jaar geleden hebben geïntroduceerd”, aldus Tim Ryder, Directeur Simrad Pro Beroepsvaart. “Net als wind‐ en golfcondities passen ze zich aan de omgeving aan en hebben ze een compleet nieuwe en unieke gebruikersinterface in kleur met interactieve afbeeldingen. Bovendien kun je zes onafhankelijke werkprofielen selecteren om de autopilot snel nieuwe opdrachten te laten uitvoeren zoals langzaam manoeuvreren, het binnenhalen van netten en het oppikken van een helicopter.”

Beide type‐goedgekeurde AP70 en AP80 worden gekenmerkt door adaptieve software, een interface voor het dynamic positioning systeem, een netwerkstructuur met NMEA 2000® bekabeling, één normale stand en vijf speciale door de gebruiker te configureren standen en drievoudige support van onafhankelijke roeren en meerdere boegschroeven (de AP70 ondersteunt een combinatie van drie roeren en boegschroeven en de AP80 zelfs een totaal van zes).

Het modulaire systeem is uitermate gebruiksvriendelijk: het is gemakkelijk te installeren en eenvoudig in het gebruik. Alle Simrad AP70 en AP80 Autopilot System configuraties worden verkocht met volledige tweejarige garantie die wordt ondersteund door een omvangrijk wereldwijd service netwerk.

“Onze autopilots zijn de meest betrouwbare besturingssystemen op de markt, getuige de duizenden Simrad Autopilots die op dit moment worden gebruikt. Schipeigenaren willen de dagelijkse voordelen ervaren van lagere operationele kosten en een hogere betrouwbaarheid als gevolg van onze geavanceerde technologie”, stelt Ryder. “Om eerlijk te zijn is er geen enkel ander besturingssysteem dat dezelfde performance, installatiegemak, duurzaamheid en veelzijdigheid kan evenaren.”

De Simrad AP70 en AP80 ondersteunen configuraties van meerdere roeren en boegschroeven en zijn geschikt voor gebruik aan boord van een grote verscheidenheid aan type schepen. Hieronder vallen werkboten, vissersboten, patrouillevaartuigen, zeeschepen, passagiersschepen en superjachten.

Simrad Yachting heeft al meer dan 60 jaar expertise in de maritieme en offshore sector. De AP70 en AP80 Autopilot Systemen zijn het tweede product dat dit jaar is gelanceerd in de Professionele Serie, na het Simrad ARGUS Radar Systeem dat in april is gepresenteerd. Zowel de AP70 als de AP80 zullen vanaf december 2011 verkrijgbaar zijn.

Over Holland Nautic
Holland Nautic is al bijna 40 jaar marktleider en de expert op het gebied van navigatie‐ en communicatieapparatuur. Alle segmenten motor‐ en zeiljachten, zowel voor pleziervaart, beroepsvaart als sportvisserij, worden door Holland Nautic over de gehele Benelux bediend. Holland Nautic levert en installeert apparatuur van vermaarde merken als B&G, Simrad en Simrad Pro, Lowrance, KVH, Tacktick en OceanLED en biedt daarnaast ook ondersteuning aan dealers en eindgebruikers. Samen met onze telefonische helpdesk en de Holland Nautic Academy, die allerlei relevante trainingen verzorgt, is ons motto dan ook: “Uw navigatie is onze zorg.” www.hollandnautic.nl

Meer… Holland Nautic

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten