Holland Shipyards bouwt hybride veerboot voor de stad Kiel in Duitsland

  • binnenland

Holland Shipyards gaat voor het Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel
(SFK) in Duitsland een nieuwe veerboot ontwerpen en bouwen. De veerboot voor voetgangers krijgt een hybride aandrijving.

Na een concurrerend tenderproces kwam Holland Shipyards als beste uit de bus met het meest aansprekende scheepsontwerp en het beste voorstel voor hybride aandrijvingen.

Twee hybride voedingsbronnen

De hybride aandrijving kan worden aangedreven door generatoren of door middel van een batterijbank. Het omschakelen tussen de twee voedingsbronnen kan met een druk op de knop worden uitgevoerd.
De belangrijkste reden voor deze keuze is dat het batterijsysteem gebruikt gaat worden voor specifieke delen van de reis. Bijvoorbeeld in het stadscentrum produceert de veerboot geen schadelijke uitstoot, waardoor de veerboot een echte sprong vooruit is voor de stad.

Na een jaar klaar

Het bouwen van de eerste veerboot, die “Gaarden” gaat heten, duurt ongeveer een jaar. Tijdens de bouw kan SFK optioneel de keuze maken voor een drie extra zusterschepen. In de tussentijd streeft Holland Shipyards ernaar om haar belofte van een groener openbaarvervoermiddel in Kiel waar te maken.

Photo:

Related news

List of related news articles