Hollandse Maritieme Hightech

Sapura

De scheepsvaart is onmisbaar in ons dagelijks leven. De goederenstroom over water neemt nog altijd toe en voor olie, gas en grondstoffen moeten we steeds verder en dieper op zee zijn. Havens, waterwegen en schepen moeten daarvoor worden aangepast en dat vraagt om steeds meer hightech in de scheepsbouw.

Deze tentoontstelling is te zien van zaterdag 21 juni t/m 23 november 2014.

Wat heb je nodig om een keiharde rotsbodem uit te diepen in het Panamakanaal en het puin op te zuigen? Hoe creëer je nieuw land in zee, zoals bij Maasvlakte 2? Waar moet je rekening mee houden als je pijpleidingen moet leggen voor een diepzeeolieveld op 2000 meter onder water?

De tentoonstelling biedt een kijkje in de wereld van de baggerindustrie, de offshore en de mijnbouw en toont hightech op én onder water.

In een steeds veranderende wereld is voortdurend innovatie nodig om internationaal een belangrijke rol te blijven spelen in de maritieme sector. En daar is Nederland goed in: wereldwijd vind je de Hollandse maritieme hightech terug. En dat besef je als je weer naar buiten loopt na een bezoek aan deze tentoonstelling.

De tentoonstelling is gerealiseerd in samenwerking met IHC Merwede, wereldmarktleider als leverancier van efficiënte schepen en equipment voor bagger-, offshore- en (natte) mijnbouwactiviteiten.

In het Nationaal Baggermuseum is van 20 juni t/m 22 november de tentoonstelling “IHC Merwede: Werven met een reputatie” te zien.

Meer… Maritiem Museum Rotterdam